Åpnet nytt utsiktstårn

I dag ble det nye utsiktstårnet på Appelsintoppen i Sarpsborg åpnet.

Snorklipping av nytt utsiktstårn

Her klipper ordfører Sindre Martinsen Evje (Ap), Mina Roaldkvam Titlestad fra 7c ved Kurland barneskole og William Thorsen Pham fra 7b ved Lande barneskole over snora.

Foto: Johan Fjærestad

Utsiktstårnet er 19 meter høyt og laget av stål kledd med malm hundre. Det forteller leder for gruppa som kaller seg Tur og lysløype i Sarpsborgmarka, Aage Rishøi.

– Furupanelet er akkurat det samme som stavkirkene er bygd av, opplyser han.

Vil få ungdom ut i marka

Utsiktstårn på Appelsintoppen

Tårnet er 19 meter høyt og klar til bruk.

Foto: Johan Fjærestad

Mellom 700-800 personer tok turen til tårnet som ligger 1,5 kilometer fra parkeringsplassen. Tårnet er en presang i forbindelse med Sarpsborgs tusenårsjubileum.

– Det er et spleiselag mellom Sarpsborg kommune, Østfold fylkeskommune, befolkningen og næringslivet, forklarer han.

Det var Tur og Lysløype i Sarpsborgmarka som tok initiativet til å få bygget et tårn. De er en gruppe i Sarpsborg idrettslag. De ønsker at unge mennesker skal bli mer aktive ute.

– Tårnet og plassen skal være mest for barn og unge. Vi håper at de vil komme seg ut og gå. Rundt tårnet har vi satt opp tre gapahuker i stavlast med bålplasser. Der er også en utedo, sier han.

Ordføreren klippet snora

Det var en høytidelig åpning. Ordfører Sindre Martinsen Evje (Ap) klippet snora sammen med Mina Roaldkvam Titlestad fra Kurland skole og William Thorsen Pham fra Lande barneskole. Det ble servert grillpølser til barna.

Kasserer i Tur og lysløype-komiteen, er veldig fornøyd med dagen.

– Det ble en fin seremoni og det kom mye folk. Det regnet litt mens vi holdt på, så det hadde nok kommet enda flere om det hadde vært bedre vær. Men alt i alt er vi veldig fornøyde, sier han.

Planleggingen av tårnet startet i 2015 og byggingen startet i mai 2016.