– Aaron ønsket sterkt å forlate Sarpsborg 08

20-år gamle Aaron Samuel skal på medisinsk test hos den kinesiske klubben Guangzhou.

André Muri

Aaron Samuel forlater sannsynligvis Sarpsborg 08 til fordel for Sven-Göran Eriksson og Guangzhou.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Den 20 år gamle spissen scoret to mål og hadde én målgivende da Sarpsborg 08 vant 3-2, og sendte Start ut av cupen fredag.

Nå tyder det meste på at han skal fortsette karrieren i den kinesiske klubben Guangzhou. Klubben blir trent av svensken Sven-Göran Eriksson, som tidligere var landslagssjef i England.

– Det er ikke helt i boks. Han skal først ned på medisinsk test og snakke om personlige betingelser. Man kan aldri si noe helt sikkert i fotballen før alt er underskrevet, men det ser ut som at Aaron forlater Sarpsborg i sommer, sier spissens agent Atta Aneke til NRK.no.

Hentet målmaskin i vinter

Agenten forteller at de setter seg på flyet til Kina mandag eller tirsdag neste uke. Samuel skal først spille kampen mot Bodø/Glimt til helgen.

Selv om det fremdeles gjenstår noen formaliteter ser det dermed ut til at nigerianske Samuel følger Abderrazak Hamed-Allah til Kina.

Har Kina vært en drøm for Aaron Samuel?

Sven-Göran Eriksson

Tidligere landslagstrener for England, Sven-Göran Eriksson henter Sarpsborg 08s Aaron Samuel.

Foto: Alexandre Meneghini / AP

– Det er snakk om en stor klubb og det er en fin by. Det er kanskje ikke ligaen man hadde sett for seg tidligere, for å være ærlig. Men i fotball vet man aldri. Av og til åpner det seg muligheter i nye spennende markeder. Pengene har selvfølgelig litt å si også, sier agenten.

Målmaskinen Hamed-Allah gikk fra Aalesund til Guangzhou for mellom 30 og 35 millioner kroner i vinter.

Sportssjef Thomas Berntsen i Sarpsborg 08 ønsker ikke å kommentere hvor mye sarpingene får for sin spiss.

– Jeg kommer ikke til å kommentere noen pris. Men vi er fornøyde og har fått en pris som er grei i forhold til hva vi mener han er verdt, sier han til NRK.no.

– God pris

Sven-Göran Eriksson var selv på Sarpsborg stadion og så spissen på nært hold mot Viking.

– Eriksson har helt klart hatt en rolle i dette. Han har sett Aaron live selv og er en anerkjent trener. Han har uttalt at han har sansen for Aaron, og det er en veldig bra start, sier Aneke.

Thomas Berntsen

Sportssjef Thomas Berntsen i Sarpsborg 08.

Foto: Odd Skjerdal/NRK

Allerede i går startet ryktene rundt fotballfremtiden til 20 år gamle spissen å versere. Da meldte nettstedet allnigeriasoccer.com at spissen hadde flere tilbud han vurderte.

Sportssjef Thomas Berntsen i Sarpsborg 08 svarte da et kontant «nei» på direkte spørsmål om klubben hadde mottatt bud på spissen.

I formiddag forklarer han til hvorfor de har akseptert budet fra Guangzhou.

– Det er tre hovedgrunner til det. Aaron ønsket selv å reise og la, om ikke et umenneskelig press, så et sterkt press på oss som klubb, og sa at han ville bort. Vi har fått en pris vi mener er fornuftig, og grunn nummer tre er at vi mener troppen vi har nå er mer enn sterk nok som den er, sier han og legger til;

– Når det er sagt så kommer vi til å styrke oss både med infrastruktur rundt laget, men også med spillere hvis Aaron blir solgt. Det er da snakk om både bredde i troppen og også i kvalitet.