– Studenter bør lage bolig-CV

Hva gjør du når du står i en nesten endeløs kø for å få en studentbolig, og konkurransen på det private markedet er minst like stor?

Bygårder på Torshov, Oslo

Det er lange køer for å få studentbolig mange steder i landet. Det gjør at konkurransen på privatmarkedet også er tøff. Derfor kan det være lurt å lage en bolig-CV for å skille seg ut i mengden.

Foto: Lise Blekastad

Forbrukerøkonom i DNB, Silje Sandmæl råder alle som er på boligjakt til å lage en bolig-CV. Slik man gjerne skriver en god CV for å kapre drømmejobben, kan en CV være minst like nyttig når du skal leie bolig.

Forbrukerøkonom Silje Sandmæl

Forbrukerøkonom i DNB, Silje Sandmæl anbefaler å lage en bolig-CV for å skille seg ut. – Jeg brukte en slik CV selv da jeg var på boligjakt, og det funket.

– En bolig-CV gjør at du skiller deg ut. Som regel er det veldig mange på visning, og da kan en CV med bilde og informasjon gjøre at utleier kjenner igjen nettopp deg, sier Sandmæl.

Veldig viktig med referanser

Sandmæl mener at en bolig-CV bør inneholde navn, alder, kontaktinformasjon, hva du studerer og eventuelt jobber med og hvor mye du har i inntekt.

– Skriv gjerne også et par setninger om hva du driver med på fritiden for å gi et inntrykk av personligheten din.

Og ikke minst er det veldig viktig med referanser, sier Sandmæl. Når man er ung, kan det godt hende man ikke har så mange referanser fra jobber eller tidligere leieforhold, men da må man være kreativ.

– Jeg brukte for eksempel en lærer den gangen jeg var ung og ikke hadde andre referanser. Ikke bruk familie i hvert fall, og husk alltid å spørre om lov fra vedkommende før du setter noen opp på listen, understreker Sandmæl.

Husk å følge opp

Poenget med CV-en er at utleier skal få et godt inntrykk av deg og at du er til å stole på, både når det gjelder betaling av husleie og behandling av boligen.

Også er det en siste ting man må huske på under boligjakten.

– Etter at du har vært på en visning er det lurt å følge opp! Ring gjerne dagen etter for å vise interesse og for å forsikre deg om at utleier har lest gjennom din bolig CV.