Hopp til innhold

– Beredskapssenteret bør ligge i Oslo

Politiets fellesforbund i Østfold støtter regjeringen i at politiets beredskapssenter bør ligge på Alnabru.

Unn Alma Skatvoll

Unn Alma Skatvoll, leder i politiets fellesforbund i Østfold.

Foto: Tor Renè Stryger / NRK

Det er et år siden politiet ble lovet et splitter nytt beredskapssenter på Alnabru i Oslo.

Inger-Lise Skartlien

Inger-Lise Skartlien, ordfører i Rygge.

Foto: Tor Renè Stryger / NRK

I dag har Skedsmo-ordfører Ole Jacob Flæten lansert Lahaugmoen som et alternativ dersom planene vrakes. Det får Rygge-ordfører Inger Lise Skartlien på banen.

– Vi mener helt klart at hvis de ikke kan være på Alna, så må Rygge være med i diskusjonen om å kunne legge politiets treningssenter hit, sier hun til NRK.

– Rygge er ikke favoritten

For politiet oppleves det utidig å diskutere Alna-prosjektet på nytt, og heller ikke hos politiets fellesforbund i Østfold er Rygge favoritten.

– Plasseringen av nasjonalt beredskapssenter bør være i nærheten av Oslo, både på grunn av nasjonale mål og fordi de som jobber med nasjonal beredskap hovedsakelig jobber i Oslo politidistrikt, sier leder i forbundet, Unn Alma Skatvoll.

Ulf Leirstein, Frp

Ulf Leirstein, stortingsrepresentant for Frp.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Justisministeren har flere ganger i dag understreket at Alnabru også er denne regjeringens førstevalg, noe som passer Frp i Østfold bra.

– For da kan Rygge konsentrere seg om å lage en annen type beredskapssenter, sier stortingsrepresentant Ulf Leirstein.

– Det vi ser for oss på Rygge er et mye større øvings- og beredskapssenter enn det man får plass til på Alnabru. Alnabru er tenkt og ment for politiets beredskapstropp, men på Rygge ser vi for oss et mye større senter, sier

– Rygge er en del av mange diskusjoner for tiden, også på beredskaps og sikkerhetssiden, sier justisministeren Anders Anundsen