Hopp til innhold

– La bilen stå i dag

Veiene på Østlandet var såpeglatte på grunn av underkjølt regn tirsdag morgen. Det førte til trafikkkaos og busser som sto. Politiet oppfordret folk til å la bilen stå.

– Det er kjempeglatt. La bilen stå og ta toget i dag, oppfordret operasjonsleder Ronny Årstein i Romerike politidistrikt tirsdag morgen. Han fikk følge av operasjonssentralen i Oslo-politiet, som ba folk droppe bilen og reise kollektivt i dag.

E6 ved Skedsmo

KØ PÅ E6: På grunn av ulykken ved Berger er det kø på E6.

Foto: Ida Anna Haugen / NRK

Også andre steder på Romerike, i Follo, Oslo, Asker og Bærum ble det meldt om trafikkuhell og bulkinger på grunn av glatt føre, men ikke alvorlige personskader.

I morgentimene veltet et vogntog og havnet på tvers av E6 ved Berger i Skedsmo. Ifølge politiet på Romerike ble ingen mennesker skadet, men E6 ble stengt.

Vogntoget på E6 var lastet med taxfreevarer, og det vurderes om alle varene må tas ut før vogntoget kan flyttes.

Det var - og er - glatt også for mange av dem som tar seg frem til fots. Mange ringte NRK og fortalte at fortau og gangveier er speilblanke og etterlyser strøing eller salting.

Busser ble innstilt

Svært mange av bussrutene på Romerike ble innstilt i morgentimene. På Ruters hjemmesider var det listet opp rundt 30 bussruter som var merket «midlertidig stans».

– Vi har innstilt veldig mange busser i Akershus på grunn av det glatte føret, sa kommunikasjonssjef Sofie Brun i Ruter.

– Det er farlig å kjøre, fastslo hun i morgentimene.

Tirsdag formiddag begynte busstrafikken å komme i gang igjen, men reisende må regne med forsinkelser og det vil ta tid før alle busser går som normalt.

Bussene i Oslo, Bærum og Follo gikk, men reisende måtte regne med forsinkelser og innstillinger, ifølge Ruter.

Bil på tvers

BIL PÅ TVERS: Denne bilen klarte ikke å stanse og endte på tvers i Sandvika i Bærum.

Foto: Truls Fjeldberg

Mistet Syden-flyet

Dagen begynte ikke godt for Agnete Aure Haga. Hun satte seg på flybussen klokken 4.30 og da NRK snakket med henne ved 8-tiden satt hun der fortsatt.

Agnete Aure Haga

SELFIE FRA FLYBUSSEN: Etter snart fire timer på flybussen er Agnete Aure Haga fremdeles optimist og tror hun skal klare å komme seg til Tyrkia, selv om flyet hennes forlengst har gått.

Foto: Agnete Aure Haga

Flyet til Tyrkia gikk klokken 7.

– Det er kjipt, jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, fortalte hun på telefon til NRKs radiolyttere.

Det var rundt ti andre mennesker på bussen.

– Det er helt stille. Ingen sier noe.

Haga skal til Tyrkia for å besøke en venninne, trene og slappe av. Hun har Bechterews sykdom, og da hjelper det med sol og varme. Selv om hun mistet flyet, ga hun ikke opp håpet om å komme seg til Tyrkia - og da NRK snakket med henne igjen ved 10-tiden hadde hun akkurat kommet til Oslo lufthavn.

– Jeg har fått billett til et fly som går via Istanbul og lander i Antalya klokken 23 i kveld. Dette er nok en opplevelse å ta med seg i bagasjen, humrer Agnete Aure Haga.

  • Hvilke rettigheter har du når du ikke rekker flyet? Les her.
Kø E6 ved Djupdalen

LANG KØ: På E6 nord for Oslo har det vært lange køer hele morgenen.

Foto: vegvesen.no