– Jeg slet med motivasjonen

Sverre Isachsen var «kongen på haugen» i europeisk rallycross. Men i USA fikk han seg en nesestyver.

Trist med nedleggelse

Sverre Isachsen er klar for en ny rallycross-sesong i USA, og sier det er moro at flere team nå satser i sporten.

Foto: Harald Inderhaug / NRK

– Vi begynner å få en del fans her borte. Det hjelper å ha vikinghjelmen på. Amerikaneren liker at man fighter til siste slutt.

Det sier Sverre Isachsen på telefon fra USA. Der kalles han bare for «The Viking Warrior» Nå legges planene for en ny sesong i det amerikanske rallycrossmesterskapet.

I fjor tok Isachsen sin første seier og endte som nummer fem i sammendraget. I år hever føreren fra Hokksund lista.

– Jeg vil slåss om pallen i sammendraget. Og så vil jeg ha litt flere seiere enn i fjor. En 3–4 stykker, sier Isachsen.

Må være realist

Sverre Isachsens bil

Denne sesongen venter en ny bil på Hokksund-føreren. Med en motor som Isachsen selv sier er 'pønsket' ut i hjemfylket Buskerud.

Foto: Isachsen Motorsport

Men overgangen fra det europeiske mesterskapet har ikke bare vært en dans på roser. Etter tre strake EM-titler mellom 2009 og 2011, signerte han i 2012 med Subaru PUMA Rallycross Team.

Da gikk han fra å være den beste, til å kjempe langt ned på resultatlistene.

– Når du har vært kongen på haugen i flere år i Europa, og kommer hit og får deg en på nesetippen, så merker du det. Jeg slet litt med psyken og motivasjonen den første sesongen. Jeg trenger ikke å legge skjul på det, forteller Isachsen.

– Men man må være realist. Nå lever jeg ut guttedrømmen. Jeg kan kose meg og kjøre racerbil. Når du har fått fansen på din side, så får du litt mer å spa på med.

Sverre Isachsen

Sverre Isachsen feirer bronsemedaljen i X Games.

Foto: Lars Gange / subaru.com/rally

Signerte ny kontrakt

Og sakte man sikkert har han klatret på resultatlistene. I fjor kom altså den første seieren. Men i fjor kom også et eget VM i rallycross i Europa, med blant annet Petter Solberg på startstreken. Isachsen innrømmer at det fristet å ta turen hjem igjen.

– Jeg vil gjerne slå dem ned i støvlene. Men som sagt må man være realist. Jeg er ansatt som fabrikksjåfør og kan reise rundt å få lønn for å drive på med hobbyen min. Det var noen team som ville hente meg hjem, men jeg trives her. Derfor signerte jeg ny kontrakt.

Den 31. mai er det sesongstart i Fort Lauderdale i Florida. Da stiller Isachsen med ny bil.

– Nå er jeg veldig motivert. Jeg ser positivt på fremtiden, avslutter Isachsen.