- Jeg skal bli tidenes første verdensmester

Rallycrosskjører Sverre Isachsen blir verdens første heltidsansatte fabrikkjører i rallycross noensinne. Nå dropper han EM for å kjøre i USA.

Video 4482c3fb-d377-4b20-bf7f-80c7b037c984.jpg

Sverre Isachsen satser i USA og vil bli tidenes første verdensmester i rallycross, kanskje allerede neste år

41-åringen fra Hokksund har vunnet EM de tre siste årene , og er den rallycrosskjøreren som har klart høyest markedsverdi. Nå har han skrevet under for Subaru og skal kjøre Global Rallycross Championship (GRC) i USA.

Mye tyder på at GRC blir et VM med rally på flere kontinenter. Dette kan bli en realitet allerede fra 2013.

– Hvis det blir et VM, skal jeg bli den første verdensmesteren, sier Isachsen.

– Betalt for 15 års innsats

– Nå føler jeg at jeg endelig har fått betalt for all innsatsen jeg har lagt ned i rallycross de siste femten årene. Nå gleder jeg meg til å ta fatt på en ny utfordring sammen med Subaru i GRC, legger Isachsen til.

Men Subaru-kontrakten i lomma kan Sverre Isachsen stolt fastslå at han nå er tidenes første lønnede fabrikkfører i rallycross. Rallycross i Europa har tradisjonelt slitt med å få engasjert bilfabrikkene, men dette er helt annerledes i USA, der bilfabrikkene står bak konkurransene.

Regner med flere etter hvert

Noen av Isachsens konkurrenter i årets sesong blir teamkamerat og tidligere BMX-kjører Dave Mirra, tidligere verdensmester i rally Marcus Grönholm og dyktige rallycrossførere som Rhys Millen, Liam Doran og Toomas Heikkinen.

– Selv om jeg er den første lønnede fabrikkjøreren, regner jeg med at det blir flere etter hvert. Både Dodge, Ford, Hyundai og GM satser stort, sier Isachsen.

Sesongen starter på Charlotte Motor Speedway den 26. mai. Alle løpene går på provisoriske rallycrossbaner inne i amerikanske ovalbaner, eller i Los Angeles’ gater i forbindelse med X Games.

Siste nytt

 • Får ikke rykke fram i vaksinekøen

  Danmarks deltakere i Tokyo-OL får ikke særegen vaksinehjelp fra egne myndigheter i tiden før avreise.

  Det fastslår kulturpolitisk talsmann Kasper Sand Kjær for regjeringspartiet Socialdemokratiet.

  Danmarks idrettsforbund har ytret ønske om å få sikret vaksiner til deres OL-deltakere før sommerlekene i Japan.

  Heller ikke i Norge har det vært aktuelt å la OL-utøvere få «snike» i vaksinekøen.

  Pernille Blume
 • Haslum-trenaren må gå

  Sten Stockfleth er ferdig som trenar for Haslums eliteserielag i handball, opplyser klubben i ei pressemelding torsdag.

  Stockfleth har leia laget dei siste fire sesongane og hadde opphavleg to år igjen av avtalen sin med Haslum. Den er no avslutta.

  – Styret har sett at klubben gradvis har bevega seg i ei retning som vi ønskjer å forandre, og den forandringa meiner vi må skje no, seier styreleiar Knut Guldbrandsen i ei melding.

  Stockfleth vart informert om avgjerda til klubben torsdag morgon.

  – Det kom litt som eit sjokk, seier han til Budstikka.

  Sten Stockfleth
  Foto: Vidar Ruud / NTB
 • - Positivt at fansen protesterer

  Manchester United-tilhengarar blokkerte begge inngangane til klubbens treningsfelt, slik at spelarane ikkje fekk trene, melder Manchester Evening News.

  Det var ein protest mot klubbeigarane Glazer-familien, som sa ja til at United skulle vere med i den europeiske superligaen.

  – At folk tar seg inn og stiller seg framfor døra til Solskjær og spelarane det utgjer ein skilnad. Eit lite steg rett retning, seier Dag Langerød i united.no til NRK.

  Bilete i sosiale media viser supporterar med store banner ved begge inngangane. Eitt har teksten «Glazer ut,» eit anna «Vi bestemmer når de spelar».

  – Det er protestar eg er veldig positiv til, seier Langerød.

  – Frå klubb til klubb må vi faktisk stole på at ein del i Manchester og omegn orkar å reise til treningsfeltet og seie frå. Laurdag er det varsat ein større protest. Så får vi sjå kor mange som møter opp, seier Langerød.

  – Kva er haldninga i Norge?

  – At Glazes må kjempast mot. Mange trua med å melde seg ut av supporterklubben. Men no er vi over på at vi treng endringar. Kan vi få supporterar inn i styrerommet? Kan ein skrive ting inn i lover og reglar for Premier League? Supporterane må stå på vidare.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal