– Jeg holdt på å ramle ut av stolen

Ordføreren i Nedre Eiker slår tilbake mot «skatteinntekt-velsignelsen» fra Visjon Norge.

Ordfører i Nedre Eiker, Bent Inge Bye reagerer på uttalelser fra Visjon Norge

Ordfører i Nedre Eiker, Bent Inge Bye, sier han vil vurdere å kontakte Jan Hanvold og Visjon Norge.

Foto: Fotomontasje / NRK

Det var i Dagsrevyen mandag at direktør i Visjon Norge, Jan Hanvold, sa at de ikke prøver å manipulere noen. Da han ble konfrontert med at han er Norges best betalte kirkelige leder, med en lønn på 1,8 millioner kroner, svarte han slik:

– Jeg er opptatt av å tjene mest mulig så jeg kan velsigne den fattige kommunen min Nedre Eiker med 800 000 i skatt. Jesus sier det klart og tydelig: «Gi keiseren hva keiserens er, og Gud hva Guds er». Det vi ønsker å gjøre er å bidra så mye som mulig, og velsigne både Guds rike og det herlige landet vi bor i.

Den riksdekkende TV-kanalen Visjon Norge tilbyr seerne velsignelser og mirakler mot betaling. Seerne oppfordres til å sende inn store beløp. - Selfølgelig er vi opptatt av penger, sier direktør Jan Hanvold i Visjon Norge.

– Klarer oss utmerket godt uten pengene

Uttalelsene får ordføreren i kommunen til å reagere.

– Jeg holdt på å ramle ut av stolen. Jeg har hørt mye rart, men dette var nesten så øra falt av. At han skulle tjene så mye for han skulle velsigne den fattige kommunen Nedre Eiker med penger? Altså vi klarer oss utmerket godt uten de skattepengene hvis det er det om å gjøre, sier ordfører i Nedre Eiker, Bent Inge Bye, før han legger til:

– Jeg syntes det var sårende. At man skal rettferdiggjøre sin egen lønn, på den måten han tjener penger på, og så si at det er for å betale skatt til Nedre Eiker? Det er så grovt at jeg ikke har ord for det.

Ingen tilbakemeldinger

Ordføreren sier han ikke har fått noen tilbakemeldinger fra kommunens innbyggere så langt, men at han regner med at de kommer i løpet av dagen.

Han er derimot usikker på hva som bør skje videre i saken.

– Vi kan jo ikke stanse det og si at det er ulovlig å gi penger. Det har vi verken kraft eller myndighet til. Men de som gir penger til det burde tenke seg om. Ta dere en tur i kirken i stedet. Der er det gratis, sier Bye.

– Vil du nå kontakte Hanvold og fortelle han at du ikke er interessert i pengene hans?

– Det får jeg vurdere, avslutter Bye.