– Har følt oss nedprioritert i hele år

En halvtime før jentene skulle trene på tirsdag fikk de beskjed om at laget deres skulle legges ned. Nå føler 08-jentene seg urettferdig behandla av klubben.

Fotballjentene i Sarpsborg 08

Sarpsborg 08-kaptein Julia Charlotte Arnesen og lagvenninnene føler seg urettferdig behandlet av klubben.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

– På tirsdag ble vi samlet en halvtime før trening. Da fikk vi beskjed om at laget skulle avvikles. Vi hadde ikke fått noen signaler på dette før, bare at de skulle ha møter om laget vårt og hvordan det skulle satses videre.

Kaptein for Sarpsborg 08, Julia Charlotte Arnesen, står foran skuffede lagvenninner på Sarpsborg Stadion.

Damelaget, som for kort tid tilbake var en hårsbredd fra Toppserien, det høyeste nivået i norsk klubbfotball for kvinner, skal avvikles. Nå føler jentene seg dårlig behandlet av Sarpsborg 08.

– Vi synes dette er skikkelig urettferdig. Vi har følt oss nedprioritert hele sesongen. Når det er vår tur til å trene, så har alle andre rundt klubben dratt hjem og vi har blitt igjen alene. Vi føler vi har stått utenfor, fortsetter Arnesen.

Sponsor er misfornøyd

Reaksjonene har vært mange etter at nyheten om nedleggelsen kom ut.

Blant dem som reagerer veldig negativt er Quality Hotel i Sarpsborg, som er en av lagets sponsorer.

Richard Paulsen, administrerende direktør ved hotellet, forteller at de nå vil vurdere om de skal sponse videre etter det de omtaler som en skuffende nyhet.

Richard Paulsen

Richard Paulsen, administrerende direktør ved Quality hotel i Sarpsorg, sier de vil vurdere om de skal sponse klubben videre.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

– Vi må vurdere hvilke veivalg klubben tar. Blir Sarpsborg 08 nå en pengemaskin og en gutteklubb, så er ikke det helt i tråd med hva vi ønsker. Som bedrift er vi opptatt av mangfold og samfunnsansvar. Men vi skal i møte med klubben, og tar ingen raske beslutninger før det møtet, forklarer Paulsen.

Styrelederen forstår jentens skuffelse

Cato Haug, styeleder i Sarpsborg 08, tror ikke klubbens omdømme har blitt skadet av saken. Han forstår jentenes skuffelse, og innrømmer at ting kunne blitt gjort annerledes i prosessen.

– Det er alltid sånn at man i ettertid ser at man kunne gjort ting på en bedre måte. Det lå kanskje i kortene at det kunne bli endringer rundt damelaget, men jeg forstår jentenes reaksjon, og det må vi ta lærdom av, sier Haug.

Han understreker at styret fortsatt er overbevist om at avgjørelsen er riktig. Sarpsborg 08 kommer fortsatt til å bidra til kvinnefotballen, men Haug mener andre klubber er bedre egnet til å ta over hovedansvaret.

– Vi har ikke gjort dette godt nok. Vi har prøvd, men ikke lyktes. Vi ønsker at noen andre skal ta over, nettopp for at jentene ikke skal bli splittet opp.

Onsdag skal Sarpsborg 08 i møte med en rekke andre klubber og fotballkretsen i fylket for å stake ut veien videre for jentene.