NRK Meny
Normal

– Hadde vært kult å avslutte karrieren hjemme

Isabell Herlovsen skulle gjerne avsluttet karrieren hjemme i Østfold. Men etter at Sarpsborg 08 la ned laget sitt, er det det ingen klubber i fylket som satser på kvinnene.

isabell

Isabell Herlovsen fra Fredrikstad synes det er synd at unge jenter i Østfold ikke har et lokalt topplag å se opp til.

Foto: Yasmin Sunde Hoel

– Det er veldig synd for fotballen i Østfold, forteller landslagsprofil Isabell Herlovsen.

Hun har vokst opp i Fredrikstad og debuterte på landslaget som 16-åring. I dag spiller hun for Lillestrøm, men hun kunne tenke seg å vende hjemover når karrieren nærmer seg slutten.

– Jeg hadde håpet at Fredrikstad ville starte et damelag, det har jeg sagt lenge. Det hadde vært kult å avslutte karrieren i egen hjemby.

Slutt for toppfotballen

Men topplag i damefotball finnes ikke i Østfold. På 1980- og 1990-tallet hadde Sprint-Jeløy fra Moss et godt damelag, som senere ble skilt ut i en ny klubb, Athene Moss.

De fikk fem sesonger i Toppserien og hadde spillere som Bente Nordby, Ingvild Stensland og NRKs fotballekspert Lise Klaveness.

Kvinnelaget til Sarpsborg 08 luktet i 2013 på Toppserien, etter det har det gradvis gått nedover. I dag spiller laget i andre divisjon, men onsdag ble det kjent at klubben ikke fortsetter satsingen på damene.

– Jeg syns det er skikkelig trist, sier Herlovsen.

Vil hjem

28-åringen understreker at hun har flere år igjen på banen, men hun har begynt å tenke over fremtiden.

– Jeg er i Lillestrøm og trives veldig godt der. Men det hadde vært en drøm å avslutte hjemme. Da skulle vi vært i øverste divisjon. Det tar tid å bygge, men det hadde vært gøy på sikt.

Det er usikkert om en annen klubb kommer til å ta over satsningen i Østfold.

– Vi har ikke klart å bygge en kultur og vi har ikke lykkes med kvinnesatsingen. Da er det bedre at vi prøver å få noen som er flinkere enn oss til å ta over, sier styreleder Cato Haug i Sarpsborg 08.

Les også:

Må til Oslo

Isabell Herlovsen er nominert til både årets spiller og årets angrepsspiller i Toppserien. Med seg på listene over nominerte spillere har hun østfoldjentene Ina Gausdal og Anne-Marthe Birkeland. Ingen av dem spiller lenger i hjemfylket.

– Talenter fra Østfold må til Oslo for å spille på et høyt nivå. Det er trist, sier Herlovsen.

Både Sarpsborg 08 og Østfold fotballkrets mener at det er for få jenter som spiller fotball i Østfold. Herlovsen tror at et topplag kunne inspirert flere jenter til å velge fotball.

– Hadde det vært et topplag i Østfold, tror jeg også spillerne hadde blitt. Her i Lillestrøm, hvor vi har vært på toppen en stund, kommer mange små jenter for å se oss spille kamper fordi vi er forbilder. Det er det synd at unge jenter i Østfold ikke har den samme muligheten.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ikke meldt om flere uhell

    Det er ikke meldt om nye hendelser på veiene i indre Østfold de siste timene. Det sier operasjonsleder Pål-Andre Thorsby, i Follo politidistrikt. en person ble sendt til sjekk på grunn av nakkesmerter etter sammenstøt mellom to biler på Slituveien i 10-tiden, det er det eneste som er meldt inn av personskader etter at det var svært glatt på flere veier i indre Østfold i morges og i formiddag.

  • Drevne irer avslutter Månefestival

    Irske Waterboys skal avslutte Månefestivalen neste år. Bandet ble startet av Mike Scott i 1983, og har i en årrekke vært en festivalfavoritt i Norge. – Vi er superfornøyde med å ønske Waterboys velkomne til Gamlebyen, sier daglig leder Torill Frydenlund i Gamlebyen Festivaldrift AS.

    Mike Scott, The Waterboys, Kongsberg Jazzfestival 08.07.17
    Foto: Anders Nielsen / NRK