Hopp til innhold

– Gjenstanden var laget for å skape frykt

Rundt 250 personer ble evakuert fra byggeplassen til den nye amerikanske ambassaden på Huseby i Oslo etter at det ble funnet en mistenkelig gjenstand i en container. Situasjonen er nå avklart, opplyser politiet.

Den nye amerikanske ambassaden på Huseby evakuert

UNDERSØKER GJENSTAND: Politi og bombegruppe er på Huseby, der en bombelignende gjenstand er funnet på byggeplassen til den nye amerikanske ambassaden.

Foto: Erlend Kinn / NRK

Politiet ble varslet klokken 10.54 tirsdag om at bygningsarbeidere hadde funnet en mistenkelig gjenstand i en container.

Containeren sto inne på det avsperrede byggeområdet, men utenfor bygningen som skal huse den nye amerikanske ambassaden i Oslo.

Ifølge operasjonsleder i Oslo-politiet Line Skott var det snakk om en bombelignende gjenstand.

– Vi sendte flere enheter for å vurdere dette, og valgte å tilkalle politiets bombegruppe, sier Skott til NRK.

Ble funnet på lukket område

Politiet opplyste til NRK like før klokken 14.00 at bombegruppen har uskadeliggjort en gjenstand. Gjenstanden inneholdt ikke eksplosiver.

– Men det er åpenbart at den var laget for å skape frykt, sier Christian Krohn Engeseth i Oslo-politiet.

Politiet vil ikke si noe om hvordan gjenstandet så ut. De jobber nå med å sikre spor og hente inn overvåkningsbilder fra stedet.

– Vi vet ikke hvordan gjenstanden havnet der, den ble funnet inne på et lukket område ved ambassaden.

USAs ambassade under bygging, 13. april 2016

BYGGEPLASS: USAs ambassade på Huseby under bygging, april 2016. Det er i en container utenfor bygningen at bygningsarbeidere fant det de mente var en bombelignende gjenstand.

Foto: USAs ambassade

Morgedalsveien frem til Smithssvingen ble helt avstengt, men er nå åpnet igjen. Alle sperringen på stedet er hevet.

250 byggearbeidere valgte selv å søke tilflukt i selve hovedbygningen på stedet. De har nå gått tilbake til arbeidet på byggeplassen.