25 år siden Strømsgodset slo Rosenborg i cupfinalen

Seieren var overraskende for stort sett hele fotball-Norge.

Cupfinalen i 1991 mellom Strømsgodset og Rosenborg.

I dag er det akkurat 25 år siden Strømsgodset slo Rosenborg i cupfinalen på Ullevaal. Rosenborg hadde akkurat tatt seriesølvet, mens Strømsgodset hadde rykket ned fra den øverste divisjonen helgen før.

Alle trodde trønderlaget skulle stikke av med seieren, men det var Strømsgodset som til slutt vant 3-2.

Hør noen av høydepunktene fra finalen, kommentert av Arne Scheie og Egil "Drillo" Olsen:

Det var Rosenborg med Karl-Petter Løken som scoret det første målet etter drøye to minutter, og alle ble enda mer sikre på at favorittene skulle dra det i havn. Det ble også Godsets Odd Johnsen.

– Da fikk jeg en dårlig følelse ja, men vi ble også enda mer tente, og snudde det til noe positivt igjen. Jeg husker jeg tenkte at nå handler det bare om å avslutte angrepet og skyte, sier Johnsen.

Og skyte gjorde han. Med kvarteret spilt dro Johnsen til fra 25 meteren og fikk et litt skrått treff på ballen som gikk i mål. Dermed ble det brått 1-1.

Hør Strømsgodset-spillernes reaksjoner etter cupgullet:

Cupfinalen 1991

Strømsgodset-spillere mottar pokaler og jubler over cup-seieren. Midtpunkt og den som jublet høyest var nok Strømsgodset-helten, tomålsscorer Odd Johnsen (midten, med kongepokalen).

Ble den store helten

Odd Johnsen ble den store helten da han også scoret 2-1 målet etter snaue 30 minutter.

– Jeg scoret mange mål med hodet i fotball, og fikk ofte god timing og spenst. Jeg har sett på klipp fra den scoringen i ettertid, og det er nok det høyeste punktet jeg noen gang har truffet på, sier han.

Odd Johnsen jubler

Strømsgodset-helten Odd Johnsen jubler.

Det var derimot Trond Nordeide som fikk æren av å sette inn den avgjørende scoringen til 3-1 før Rosenborg reduserte til 3-2 før slutt. Og sluttminuttene husker Johnsen godt.

– Da kokte det i hodet og krampene kom og tok meg. Mot slutten trodde jeg at det kom til å gå galt, men det gjorde det heldigvis ikke. Det var vår tur denne gangen, mimrer han.

Hør hva Odd Johnsen husker av finaledagen:

Nå kan lagene møtes igjen

Det spesielle er at lagene nå kan møtes igjen til ny cupfinale 20. november. Først må de vinne hver sin semifinale neste uke.

Strømsgodset møter 1. divisjonslaget Kongsvinger på hjemmebane, mens Rosenborg spiller hjemme på Lerkendal mot Bodø Glimt.