NRK Meny
Normal

Kongsvinger til semifinale for første gang på 20 år

Jubelen ville ingen ende ta på Gjemselund torsdag kveld. Etter å ha slått Sandefjord 2-1 er Kongsvinger klare for semifinale. Der møter de Strømsgodset.

hopp

Adem Guven avgjorde kampen med en scoring av det magiske slaget.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Vi skulle aller helst hatt en hjemmekamp. Dette vet vi blir tøft, men vi møter ikke opp bare for å gi dem finaleplassen, sa sportslig leder i KIL, Espen Nystuen rett etter trekningen i går kveld.

Kongsvinger slo Sandefjord for tredje gang i år og er klare for semifinalen i cupen. Adem Guven ble kampens store spiller.

2500 kongsvingerpatrioter kunne se hjemmelaget ta seg til semifinaleplass i cupen.

– Dette er helt fantastisk. Jeg er så fornøyd med spillerne. Vi har en ung spillerstall og dette er utrolig stort, sier trener Luis Pimenta.

Pimenta hadde ingen ønskemotstander i semifinalen, da han ble intervjuet før trekningen i går.

– Vi vil spille mot de beste lagene. Vi har tro på oss selv og skal gi maks uansett hvem vi møter.

Adem Guven scoret et flott mål og sendte KIL til semifinalen i cupen.

– Skjer mye bra i Kongsvinger

Adem Guven ble kampens store spiller da han avgjorde kampen med et skudd fra skrå vinkel.

– Det er en fantastisk prestasjon. Han curler den inn som en bowlingkule, utbrøt NRKs ekspertkommentator Tom Nordlie i det Adam Güven sendte Kongsvinger opp i ledelsen og til semifinale i cupen.

– Vi har hatt en kjempesesong hvor vi spiller for opprykk og er i semifinale. Det er mye bra som skjer i Kongsvinger for tiden, sier Guven til NRK.

– Kvalm

Forfatter Levi Henriksen følger laget sitt tett og hadde en dårlig følelse før kampen. Den ble ikke mye bedre selv om hjemmelaget gikk opp i ledelsen.

– Jeg er kvalm og har det ikke bra. Jeg har vondt for å tro at vi skal slå Sandefjord tre ganger i løpet av en sesong, men broren min minte meg på at alle gode ting er tre, sa en preget KIL-fan i pausen.

Levi Henriksen

Levi Henriksen kjenner sommerfuglene når KIL spiller cupkamper.

Foto: Jorun Vang / NRK

NRKs fotballekspert var opptatt av de offensive kvalitetene til begge lag.

– Dette er to lag som er bedre offensivt enn defensivt, så det blir spennende å se hvordan de demmer opp for motstandernes angrep, sa NRKs fotballekspert Lise Klavenes før kampen.

Kongsvinger har slått ut Flisa, Elverum, Strømmen og Brattvåg på sin vei til Ullevål. Sandefjord har på sin side slått ut Halsen, Kjelsås, Lillestrøm og Sandnes Ulf.

jubel

Kongsvinger kjemper både for finalebillett i cupen og opprykksplass i serien.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix