15-åring i kajakk påkjørt

En 15-åring i kajakk ble påkjørt av en fritidsbåt i 21-tiden utenfor Papper på Hvaler i går kveld. Padleren ble ikke skadet, og fikk hjelp av andre til å komme seg på land. De som kjørte på ham kjørte bare videre.

Laster kart, vennligst vent...

Ulykken skjedde ifølge vitner utenfor havneområdet ved Papper. Fritidsbåten som kjørte på 15-åringen kjørte videre. Politiet er ikke nådig i sin karakteristikk av slikt sjømannskap.

– Dette er håpløst sjømannskap, sier operasjonsleder Terje Marstad i Østfold politidistrikt.

– Det er livsfarlig det som har skjedd her. 15-åringen har vært en spreking og klart å komme seg på land på egen hånd. Men det skyldes bare hans egen dyktighet. De som var om bord i den andre båten har etterlatt en annen i en farlig situasjon, det ser vi alvorlig på.

Har fått tips, trenger flere

Politiet har fått inn flere tips og beskrivelser av båten som kjørte på 15-åringen. Samtidig har flere begynt å snakke om saken på sosiale medier:

Skjermdump Facebook kajakk Papper

Et vitne til påkjørselen la ut denne meldingen på Facebook onsdag kveld.

Foto: Skjermdump Facebook

Anmeldes i dag

Foreldrene og gutten leverer inn sin politianmeldelse og skal avhøres av politiet i dag.

– Vi har ikke alle detaljer enda, men regner med å få de i løpet av dagen, sier Marstad.

– Det blir inngitt en anmeldelse fra foreldrene i løpet av dagen. Så vil vi selvfølgelig etterforske dette videre.

Dette er andre gang på en drøy uke at unge mennesker i nød i Hvaler-skjærgården opplever uvøren og farlig adferd fra båtfolk. 10. august måtte 12 år gamle Fredrik William Bjørnstad Wood se at flere båter kjørte forbi og ikke ville hjelpe etter at han kantret.