DnB NOR-megleren vil gå på jobb

Advokaten til den seniormegleren i DnB NOR som er siktet for innsidehandel, forteller at klienten ikke erkjenner straffeskyld, og at han ønsker å leve som normalt.

Per Magne Strandborg
Foto: NRK

Per Magne Strandborg, Olav Magne Reitens advokat, forteller at det har vært hardt å bli avhørt av politiet over de tre siste dagene.

Nå håper han å fortsette livet som normalt mens Økokrim fortsetter etterforskningen.

Les også: Siktelse mot DnB NOR
Les også: – Nesten umulig å få dem dømt

- Det er klart at det er en stor belastning å bli pågrepet på sin arbeidsplass, og deretter sitte tre dager sammen med Økokrim og redegjøre for sin befatning med saken, sier Strandborg til NRK.

Strandborg vil ikke si noe om hva Reinen har sagt under avhørene fordi saken fremdeles er under etterforskning, men han forteller at Reinen har vært samarbeidsvillig.

- Han har forklart seg grundig og utfyllende, og fullstendig om sin befatning i denne saken.

Erkjenner ikke straffeskyld

Han erkjenner fremdeles ikke straffeskyld.

- Han erkjenner ikke straffeskyld og kan ikke se at han overtrådd verdihandellovens bestemmelser, sier Strandborg.

Les: Reinen erklærer ikke straffskyld

Reinen har ikke hatt kontakt med noen andre i DnB NOR i de tre dagene han har blitt avhørt, men Strandborg forteller at avhørene har skjedd på en saklig og ryddig måte, men at det har vært slitsomt.

- Det har selvfølgelig vært en belastning at det har gått over tre dager, men det har vært hans eget ønske at han så hurtig som mulig kan avslutte avhørene og legge den delen av saken bak seg.

Mente han kunne sluttføre

Reinen skal hatt en samtale med sjefen sin Jørn Erik Pedersen etter at sistnevnte hadde vært i møte med Norges Bank om redningspakken. Strandborg sier hans klient ikke fikk noen forbud mot å bruke informasjon fra den samtalen under senere handel.

- Han har forholdt seg til det han opplevde var den informasjonen han fikk under samtalen. Det ligger da i kortene at han mente at han kunne sluttføre det han hadde pågående den aktuelle dagen, og sluttføre de handlene som fant sted utover ettermiddagen, sier Strandborg.

Nett-TV: - Hadde rett til å sluttføre handelen

- Ønsker å gå tilbake til arbeid

Advokaten forteller at Økokrim kommer til å etterforske alle sider av saken, men at det kommer til å ta lang tid før de er ferdige, og lang tid før hans klient hører noe. I mellomtiden vil Reinen leve så normalt som mulig.

- Han tar sikte på at hans normale liv kan fortsette og at han kan leve slik han gjorde før han ble pågrepet torsdag.

Strandborg tror Reinen kommer til å gå tilbake til jobb.

- Ja, han ønsker selv å gå tilbake til sitt arbeid. Og han er glad for den støtte han har fått fra arbeidsgiver og arbeidskollegaer i denne vanskelige tiden.