NRK Meny
Normal

Reinen erklærer ikke straffskyld

Den siktede seniormegleren i DnB NOR, Olav Magne Reinen, erkjenner ikke straffskyld og bestrider at han har drevet innsidehandel.

DnB NOR markets
Foto: Stian Lysberg / Scanpix

Reinen satt i ettermiddag fortsatt i avhør hos Økokrim for å forklare seg om bankens handel med statsobligasjoner kort tid før regjeringen la fram sin tiltakspakke for banknæringen.

Advokatene Per Magne Strandborg og Cecilie Kvalheim i Advokatfirmaet Wikborg Rein, som representerer Reinen, skriver i en pressemelding at deres klient bestrider å ha brutt verdipapirhandellovens bestemmelser.

Video nsps_upload_2008_10_24_20_55_34_140.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Video: Siktede erkjenner ikke straffeskyld.

Glad for støtte

"Da avhørene fremdeles pågår ber vi om forståelse for at det ikke blir gitt ytterligere opplysninger før avhørene er avsluttet", heter det i pressemeldingen fra advokatene.

Der blir det også påpekt at Olav Magne Reinen er glad for den støtte han får fra sin arbeidsgiver og sine kolleger.

Reinens sjef, Jørn Erik Pedersen, er også siktet for å ha solgt statsobligasjoner på innsideinformasjon fra Norges Bank om redningspakken for bankene.

Pedersen har i dag vært tilbake på jobb, etter at han ble løslatt etter avhør i går kveld.

Bjerke støtter begge

Uttalelser fra DnB NOR-sjef Rune Bjerke i går ble tolket som at han kun ga støtte til den ene av de siktede.

Bjerke understreker i dag at han støtter begge de to siktede.

- Når jeg uttalte meg på en slik måte som kunne tolkes som at medmenneskeligheten bare gikk til den ene, så skyldtes det at jeg bare har møtt den ene av dem og kjente han fra tidligere arbeid i organisasjonen. Selvfølgelig har jeg like stor medmenneskelighet til begge de to involverte, sier Bjerke.

Nettmøte

I dag har sjefen vært rundt og snakket med medarbeiderne i bedriften og svarte på spørsmål fra de 13.000 ansatte i DnB NOR-konsernet i et nettmøte.

- Det er et enormt informasjonssug fordi det står jo veldig mye i avisene. Det settes fram påstander som det er usikkerhet rundt og da ønsker de ansatte at konsernsjefen skal gi sin vurdering av hav som egentlig foregår, sier Bjerke.

Les også: Ansatte slår ring om Bjerke