Aedes Aegypti-mygg av typen som bærer zika-viruset på en hånd i et laberatorium i Colombia
Foto: JAIME SALDARRIAGA / Reuters

Zikaviruset

Oppsummert

30 personer har testet positivt på antistoffer mot zikaviruset i Norge og 10 av dem er gravide, viser tall fra Folkehelseinstituttet I Latin-Amerika er tusenvis smittet av det myggoverførte viruset som gir den alvorlige fosterskaden mikrokefali.

 • – Brasil sårbare for ny zikaepidemi

  Humans Rights Watch sier dårlige sanitærforhold og vannforhold som bidro til zikautbrudd i Brasil, gjør landet sårbart for en ny oppblomstring. I en ny rapport heter det at det er gjort for lite for dem som sliter med slike problemer, skriver AP.

 • Flere smittet av zika i Thailand

  Elleve personer er bekreftet smittet av zikaviruset i Thailand. Landet har meldt om 81 smittetilfeller siden januar. De nye tilfellene er registrert i den nordlige Phichit-provinsen, 330 kilometer fra hovedstaden Bangkok.

 • Brasil sier Zika-krisen er over

  Brasilianske myndigheter har i dag erklært slutten på den nasjonale krisen som ble innført som følge av Zika-utbruddet i 2016, melder BBC. Antallet nye tilfeller av sykdommen har stupt med 95 prosent fra januar til april i år.

 • Sier at zikakrisen er over

  Brasil har informert Verdens helseorganisasjon om at antallet tilfeller av zika og fosterskaden mikrokefali har gått ned. Mellom januar og april i år ble det registrert 7.900 tilfeller, mot 170.500 tilfeller i samme periode i fjor.

  Brazil Losing to Zika
  Foto: Felipe Dana / Ap
 • Flere misdannelser hos zika-barn

  Forekomsten av fødselsdefekter var 20 ganger høyere hos gravide som var smittet av zika-viruset enn hos andre, viser tall fra det amerikanske smittevernsenteret.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no