Hopp til innhold
Schous plass
Foto: Bård Nafstad / NRK

Voldtekter i Oslo

Oppsummert

I fjor ble det registrert 208 anmeldelser for voldtekt i Oslo, flere av disse skjedde etter nettdating.

  • Politiet etterforsker tre saker der kvinner er blitt overfalt i Oslo

    Hendelsene har skjedd i området Grønland/Tøyen/Kampen i løpet av siste uken, skriver politiet i en pressemelding.

    Oslo politidistrikt etterforsker nå to av hendelsene som voldtektsforsøk, og ene hendelsen som seksuell handling uten samtykke. Hendelsene har skjedd brått og uventet for de fornærmede, som er kvinner i henholdsvis 20-årene og tidlig 30-årene.

    Politiet har foreløpig vage beskrivelser av gjerningspersonens utseende, alder og bekledning i de tre sakene. I alle sakene beskrives en mann med mørk hud, et sted mellom 20 og 40 år. I en av sakene fastslås det at mannen snakket norsk

    – Politiet kan ikke utelukke at det kan være samme gjerningsperson, dette er én av hypotesene vi jobber ut fra. Hittil i år har det vært svært få liknende saker i Oslo, men dette er saker som skaper frykt og usikkerhet og vi ser veldig alvorlig på disse hendelsene, sier seksjonsleder Ann Kristin Grosberghaugen.

    Politiet jobber nå med gjennomføring av avhør, gjennomgang av videomateriale og annen informasjon. I tillegg har politiet orientert om disse sakene internt så patruljene våre kan være ekstra årvåkne i disse områdene.

    Politiet ønsker informasjon og tips fra personer som kan ha observert/observerer noe: https://www.politiet.no/tjenester/tips-politiet/ eller på tlf. 02800.

  • Dømt til forvaring for voldtekter

    En 29 år gammel mann er dømt til forvaring etter at han er funnet skyldig i voldtekter mot to sovende kvinner og en mindreårig jente. Til tross for at mannen ikke er tidligere straffet, har Oslo tingrett kommet til at 29-åringen må dømmes til forvaring i inntil 8 år og 6 måneder, og med en minstetid på 5 år og 8 måneder, skriver Nettavisen. Mens den ene av de fornærmede var en jente på 14 år, var den ene av de to andre 17 år da overgrepene fant sted i 2019.

    I alle sakene har kvinnene blitt voldtatt mens de var ute av stand til å motsette seg det som skjedde, ettersom de sov eller var beruset.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no