Schous plass
Foto: Bård Nafstad / NRK

Voldtekter i Oslo

Oppsummert

I fjor ble det registrert 208 anmeldelser for voldtekt i Oslo, flere av disse skjedde etter nettdating.

 • Voldtektssaker blir liggende

  41 voldtektssaker ble liggende i over ett år hos Oslo politidistrikt uten henleggelse eller tiltale. Det kommer fram i en rapport fra Oslo statsadvokatembeter, skriver Aftenposten. I rapporten heter det at tallene «gir grunn til bekymring».

 • 17 åring tiltalt for voldtekt

  En 17 år gammel gutt er tiltalt for en voldtekt i Sofienbergparken i mai i fjor. Ifølge tiltalen skjedde voldtekten klokken 4 om natten. Mannens forsvarer sier at 17-åringen ikke kjenner seg igjen i tiltalen.

 • Tre menn tiltalt for voldtekt

  Tre menn er tiltalt for å voldta en kvinne på et toalett på et spisested i Oslo vinteren 2016. Politiet mener de tre samarbeidet om å voldta kvinnen etter tur, skriver VG. En av de siktede mener samleiet var frivillig, og nekter straffskyld.

 • Se pressemøte om voldtekter

  Klokken 16 har politiet et pressemøte om at en mann er siktet for flere forsøk på overfallsvoldtekter i Oslo. Følg møtet på nett her.

  Oslo politidistrikt fremstiller i dag en mann for fengsling, siktet for flere forsøk på voldtekt. Mannen ble pågrepet av politiet fredag kveld.
 • Pågrepet for forsøk på voldtekt

  En 37 år gammel mann er pågrepet for et forsøk på en overfallsvoldtekt på åpen gate i Oslo vest i februar. Mannen blir fremstilt for varetektsfengsling i dag, skriver Nettavisen. Kvinnen som ble forsøkt voldtatt er i 20-årene.

Oslo politidistrikt fremstiller i dag en mann for fengsling, siktet for flere forsøk på voldtekt. Mannen ble pågrepet av politiet fredag kveld.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no