Schous plass
Foto: Bård Nafstad / NRK

Voldtekter i Oslo

Oppsummert

I fjor ble det registrert 208 anmeldelser for voldtekt i Oslo, flere av disse skjedde etter nettdating.

 • 17 åring tiltalt for voldtekt

  En 17 år gammel gutt er tiltalt for en voldtekt i Sofienbergparken i mai i fjor. Ifølge tiltalen skjedde voldtekten klokken 4 om natten. Mannens forsvarer sier at 17-åringen ikke kjenner seg igjen i tiltalen.

 • Tre menn tiltalt for voldtekt

  Tre menn er tiltalt for å voldta en kvinne på et toalett på et spisested i Oslo vinteren 2016. Politiet mener de tre samarbeidet om å voldta kvinnen etter tur, skriver VG. En av de siktede mener samleiet var frivillig, og nekter straffskyld.

 • Se pressemøte om voldtekter

  Klokken 16 har politiet et pressemøte om at en mann er siktet for flere forsøk på overfallsvoldtekter i Oslo. Følg møtet på nett her.

  Oslo politidistrikt fremstiller i dag en mann for fengsling, siktet for flere forsøk på voldtekt. Mannen ble pågrepet av politiet fredag kveld.
 • Pågrepet for forsøk på voldtekt

  En 37 år gammel mann er pågrepet for et forsøk på en overfallsvoldtekt på åpen gate i Oslo vest i februar. Mannen blir fremstilt for varetektsfengsling i dag, skriver Nettavisen. Kvinnen som ble forsøkt voldtatt er i 20-årene.

 • 33-åring tiltalt for to voldtekter

  En 33 år gammel mann må neste uke møte i Oslo tingrett, der han er tiltalt for å ha voldtatt to kvinner. Ifølge tiltalen fant den første voldtekten sted i Oslo i desember 2014, mens det andre overgrepet skal vært begått i hovedstaden i oktober 2016.

Oslo politidistrikt fremstiller i dag en mann for fengsling, siktet for flere forsøk på voldtekt. Mannen ble pågrepet av politiet fredag kveld.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no