Hopp til innhold
Jordkloden
Foto: NASA

Verdens befolkning

  • 8 milliarder innbyggere på jorda

    Denne måneden blir det 8 milliarder av oss. Tåler jorda det, spør mange. Ja, mener ekspertene, som sier at det er de rikes overforbruk som er problemet.

    FNs befolkningsfond har regnet ut at verden passerer 8 milliarder innbyggere 15. november.

    Befolkningen er dermed doblet siden 1974 og firedoblet siden 1927. I 2050 vil det trolig leve 9,7 milliarder mennesker på jorda.

    – 8 milliarder er en viktig milepæl for menneskeheten, sier lederen for FNs befolkningsfond, Natalia Kanem.

    Hun gleder seg over at stadig færre barn dør under eller rett etter fødsel, og at den gjennomsnittlige levealderen i verden øker. (NTB–AFP)

  • 8,8 milliardar av oss i 2100

    I 2100 kjem det til å bu 8,8 milliardar menneske på jorda, viser ein stor studie publisert i tidsskriftet The Lancet. Det er to milliardar færre enn det FN har rekna med.

  • FN-rapport: Økte forskjeller

    Det er færre fattige, men i mange land øker forskjellene mellom fattig og rik, og menn og kvinner viser en FN-rapport. Ifølge FN er sammenhengen stor mellom tilgang til seksuell og reproduktiv helseinformasjon og økonomiske og kjønnslige forskjeller.

  • 7,4 milliarder mennesker på jorda

    Ved årskiftet vil det være 7391 millioner mennesker på jorda. Det er 83 millioner flere enn for ett år siden, viser en beregning frra Den tyske Weltbevölkerung-stiftelsen. Nesten hele veksten det siste året har skjedd i utviklingsland.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no