Bergen politistasjon
Foto: Alrik Velsvik / NRK

Varslersaker i politiet

Oppsummert

En 52-siders varsler-rapport viser at politiet unnlater å etterforske narkotikasaker fordi sakene tar for lang tid. Det var VG som først omtalte saken.

 • Politivarslar i Bergen tapte sak

  Politibetjenten som varsla om kritikkverdige forhold i Vest politidistrikt tapte søksmålet mot staten. Espen Bø meiner han vart utsett for ulovleg gjengjelding, men Hordaland tingrett meiner omplasseringa etter varselet ikkje var ulovleg, skriv BA.

 • – Politivarsler har saksøkt staten

  En politimann i Bergen som ble tvangsflyttet etter at han varslet om mangelfull etterforskning av menneskehandelsaker, går til sak mot staten. Det sier mannens advokat til VG. Han mener han er utsatt for ulovlig gjengjeldelse.

 • Ny varslersak hos bergenspolitiet

  Politiledelsen i Bergen har fått et nytt varsel. En etterforsker hevder etterforskningen i en alvorlig voldssak har vært for dårlig. Etterforskeren hevder tips har blitt liggende urørt i månedsvis, og sentrale personer ble aldri avhørt, skriver BT.

 • – Ikke brudd hos bergenspolitiet

  Politiet i Bergen bryter ikke reglene med sine prioriteringer av narkotikasaker i dag. Det slår statsadvokat Eirik Stolt-Nielsen fast, etter å ha gransket seksjon for organisert kriminalitet på Bergen sentrum politistasjon.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no