Hopp til innhold
Bergen politistasjon
Foto: Alrik Velsvik / NRK

Varslersaker i politiet

Oppsummert

En 52-siders varsler-rapport viser at politiet unnlater å etterforske narkotikasaker fordi sakene tar for lang tid. Det var VG som først omtalte saken.

 • POD har mottatt 77 varsler fra politiansatte

  Fra 2017–2021 mottok Politidirektoratet 77 varsler fra ansatte i politiet. De fleste varslet via en ekstern varslingskanal.

  Stavanger Aftenblad har bedt Politidirektoratet om innsyn i tall og statistikk om varslingssaker for de siste fem årene.

  Der kommer det fram at direktoratet har mottatt 77 varsler fra politiansatte, og at mellom 70 og 80 prosent av disse ble varslet gjennom justissektorens eksterne varslingskanal hos Ernst & Young. (NTB)

 • Politidirektoratet skal gå gjennom varslingsordningen

  Varslingsordninger i politiet her i landet skal gjennomgås av Politidirektoratet. Men tillitsvalgte har ingen tillit til en intern evaluering.

  Ifølge Stavanger Aftenblad har Justis- og beredskapsdepartementet også nylig besluttet at etaten skal få et eget varslingsombud.

  Ifølge avisa erkjenner Politidirektoratet at det er forbedringsområder i dagens praktisering av varslingsrutinene, som nå skal gjennomgås.

  – Det legges opp til et bredt samarbeid der det er viktig at også fagforeningene og vernetjenesten får komme til ordet med sine bekymringer og erfaringer, forteller assisterende politidirektør Håkon Skulstad. (NTB)

 • Politivarslar i Bergen tapte sak

  Politibetjenten som varsla om kritikkverdige forhold i Vest politidistrikt tapte søksmålet mot staten. Espen Bø meiner han vart utsett for ulovleg gjengjelding, men Hordaland tingrett meiner omplasseringa etter varselet ikkje var ulovleg, skriv BA.

 • – Politivarsler har saksøkt staten

  En politimann i Bergen som ble tvangsflyttet etter at han varslet om mangelfull etterforskning av menneskehandelsaker, går til sak mot staten. Det sier mannens advokat til VG. Han mener han er utsatt for ulovlig gjengjeldelse.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no