Demonstranter i Uruguay
Foto: Matilde Campodonico / AP

Valg i Uruguay

Oppsummert

Uruguay valgdomstol sier søndagens presidentvalg i landet er så jevnt at resultatet ikke vil være klart før om noen dager. Ifølge en valgdagsmåling har opposisjonen en knapp ledelse på tre prosentpoeng.

 • Svært jevnt presidentvalg i Uruguay

  Uruguay valgdomstol sier søndagens presidentvalg i landet er så jevnt at resultatet ikke vil være klart før om noen dager. Stemmene må telles på nytt. – Retten vil ikke kunngjøre noen vinner i kveld, sa rettspresident Arocena søndag kveld lokal tid.

 • Leder på valgdagsmålinger i Uruguay

  Opposisjonsleder Luis Lacalle Pou ledet så vidt da de første resultatene tikket inn etter søndagens valg i Uruguay. Han ligger an til å få 49,4 prosent av stemmene, tre prosentpoeng mer enn kandidaten til den sittende koalisjonen Daniel Martínez.

 • Går mot ny valrunde i Uruguay

  Det går mot ei ny valrunde i Uruguay. Den sittande venstreleia koalisjonen Brei Front ligg an til å vinne valet, men partiet har truleg ikkje klar nok margin til å unngå ny valrunde.

 • Presidentval i Uruguay

  Stemmegivinga har starta i valet i Uruguay. Fire kandidatar stiller til val, men det står truleg mellom sentrum-venstre-kandidat Daniel Martínez og konservative Luis Lacalle Pou, skriver BBC.

 • Sparker minister og hærsjef

  Uruguays president Tabaré Vázquez har mandag avskjediget landets forsvarsminister Jorge Menéndez og hærsjef José Gonzáles som følge av en skandale med røtter i diktaturet på 1970-tallet. Også viseforsvarsministeren og to generaler fått sparken.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no