New York Stock Exchange 6. desember 2018
Foto: SPENCER PLATT / AFP

Uro på børsene

Oppsummert

Handelsstriden mellom USA og Kina og renteutviklingen i USA bidrar til stor uro på verdens børser. Analytikere peker også på president Donald Trumps utfall mot den amerikanske sentralbanksjefen som årsak til ny uro.

 • Oppgang på Wall Street

  Amerikanske børser fikk en optimistisk slutt på en turbulent uke. Dagens opptur var ikke nok til å hindre at Wall Street måtte notere seg det tredje ukentlige fallet på rad. S&P 500 steg med 1,4, Dow Jones steg med 1,2 og Nasdaq endte opp 1,7 prosent

 • Børsnedgang i Asia

  Børsene i Asia åpnet onsdag med en merkbar nedgang, i tråd med den siste tidens nedgang i både USA og Asia. Handelskrigen sprer usikkerhet i børsmarkedet. USA øker tollen på kinesiske varer til en verdi av nærmere 1.800 milliarder kroner fredag.

 • Tungt fall på Wall Street

  Børsen i New York falt etter flere varsel om lavere vekst i verdensøkonomien. Teknologiindeksen Nasdaq falt 1.9 prosent mens industriindeksen Dow Jones falt 1.2 prosent. Den brede S&P 500 falt 1.4 prosent.

 • Verdsøkonomien vil vekse saktare

  Verdsbanken senkar vekstprognosane sine. Dei reknar med at verdsøkonomien vil vakse saktare dei neste to åra enn ein tidlegare har rekna med, 2,9 prosent i 2019. Det heng blant anna saman med følgjene av handelskonflikten mellom USA og Kina.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no