Hopp til innhold
Geiranger
Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix

Turistskatt

Oppsummert

Både Sp og Ap har snudd i synet på turistskatt. Dermed er det flertall på Stortinget for å åpne for at kommuner kan innføre en slik lokal besøksavgift på steder der det er mange turister.

 • KrF åpner for turistskatt

  For to år siden sa flertallet på Stortinget nei til turistskatt. Ap og Sp har snudd, og nå er KrF på glid. Linda Helleland i Høyre har åpnet for å diskutere en lokal besøksavgift der det er mange turister, skriver Dagens Næringsliv.

 • Flertall for turistskatt

  Både SP og AP har snudd i sitt syn på turistskatt. Dermed er det flertall på Stortinget for å åpne for turistskatt. Det melder DN. –Vi har justert kursen fordi vi ser det kan være behov lokalt å ta i bruk dette i en eller annen form, sier SP.

 • Lokalbefolkning vil ha turistskatt

  Turiststrømmingen til Norge øker kraftig, det samme gjør misnøyen blant lokalbefolkningen i turistområdene. Innovasjon Norge presenterer en undersøkelse hvor misnøyen er stor hos to tredjedeler av lokalbefolkningen, og 65 prosent vil ha turistskatt.

 • Vil ha turistskatt

  Ordførarkandidat for Senterpartiet i Aurland, Trygve Skjerdal, er open for å innføre turistskatt i kommunen. Kommunestyret har tidlegare vedteke å greie ut ein slik skatt, som mellom anna skal betale for drift og utbetring av naudsynt infrastruktur.

  Trygve Skjerdal i Aurland Røde Kors
  Foto: Sindre Sunde Tveit / NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no