Hopp til innhold
Geiranger
Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix

Turistskatt

Oppsummert

Både Sp og Ap har snudd i synet på turistskatt. Dermed er det flertall på Stortinget for å åpne for at kommuner kan innføre en slik lokal besøksavgift på steder der det er mange turister.

 • Turister kan måtte betale egen skatt fra 2024

  Regjeringen vil fremme forslag om en egen turistskatt neste høst. Forslaget er en del av budsjettavtalen med SV.

  Stortinget ber regjeringen legge fram forslaget neste høst i forbindelse med statsbudsjettet for 2024. Slik lyder et av punktene i statsbudsjettet som Ap-Sp-regjeringen og SV er blitt enige om.

  Finansdepartementet går nå i gang med å se på hvordan en slik skatt kan utformes, opplyser statssekretær Lars Vangen til NTB.

 • KrF åpner for turistskatt

  For to år siden sa flertallet på Stortinget nei til turistskatt. Ap og Sp har snudd, og nå er KrF på glid. Linda Helleland i Høyre har åpnet for å diskutere en lokal besøksavgift der det er mange turister, skriver Dagens Næringsliv.

 • Flertall for turistskatt

  Både SP og AP har snudd i sitt syn på turistskatt. Dermed er det flertall på Stortinget for å åpne for turistskatt. Det melder DN. –Vi har justert kursen fordi vi ser det kan være behov lokalt å ta i bruk dette i en eller annen form, sier SP.

 • Lokalbefolkning vil ha turistskatt

  Turiststrømmingen til Norge øker kraftig, det samme gjør misnøyen blant lokalbefolkningen i turistområdene. Innovasjon Norge presenterer en undersøkelse hvor misnøyen er stor hos to tredjedeler av lokalbefolkningen, og 65 prosent vil ha turistskatt.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no