Trontaledebatt
Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Trontaledebatten 2016

Oppsummert

Trontaledebatten i Stortinget blir sett på som opposisjonens debatt, som holdes 4 og 5.oktober. Temaet i debatten er innholdet i regjeringens trontale som ble lest opp mandag 3. oktober 2016.

 • Støre:Regjeringens autoritet mindre

  At regjeringspartiene mener noe annet på Stortinget enn i regjering bidrar til å svekke statsminister Erna Solbergs autoritet, sa Ap-leder Jonas Gahr Støre under trontaledebatten i Stortinget onsdag.

 • Solberg fikk Stortinget til å le

  Dette kjennes nesten som å stå i bokseringen, innledet Knut Arild Hareide, med henvisning til Erna Solberg sin opptredenene i boksekampen til Cecilia Brækhus. Solberg parerte kontant: – I bokseringen ville du aldri møtt meg, vi er i ulike vektklasser.

  Latter i stortingssalen under trontaledebatten
 • Solberg: Gode tegn i økonomien

  Det viktigste vi gjør er å sikre folk en jobb, sa statsminister Erna Solberg i trontaledebatten på Stortinget. Hun ser positive tegn i økonomien, men la likevel vekt på at utfordringene ikke er over.

 • Følg Trontaledebatten direkte kl.10

  I dag er den andre dagen av den årlige Trontaledebatten i Stortinget som skjer over to dager. Den innleder en ny stortingssesjon, og temaet for diskusjonen er regjeringens politikk og hovedprioriteringer fremover.

  Stortinget debatterer trontaledebatten
Latter i stortingssalen under trontaledebatten
Stortinget debatterer trontaledebatten
Trontaledebatt i Stortinget

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no