Hopp til innhold
Innstilte tog
Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Togstreiken

Oppsummert

Lokførerstreiken ble avsluttet søndag 30. oktober etter å ha vart i fem uker. Partene rettet en henvendelse til Samferdselsdepartementet om å etablere en nasjonal standard for kompetanse og opplæring av lokførere, og det ble positivt mottatt.

  • Normal togtrafikk fra tirsdag

    NSB opplyser at togene skal gå som normalt fra tirsdag morgen, etter at den nesten fem uker lange togstreiken tok slutt i helgen. NSB trengte hele mandag til å få både tog og personell på rett plass før togtrafikken starter opp igjen tirsdag.

  • NSB: – Ikke sats på oss i dag

    Selv om lokførerstreiken var over søndag ettermiddag, klarer ikke NSB å få i gang togene på Østfoldbanen før tirsdag. NSB har heller ikke fått tak i nok busser for å betjene strekningen godt nok.

  • Buss for tog mellom Ski og Oslo

    Mandag blir det buss for tog på Østfoldbanen. NSB setter opp 23 busser i trafikken mellom Ski og Oslo fram til klokken ti. Det er foreløpig for tidlig å si hvordan ettermiddagen vil bli, sier informasjonssjef Åge Christoffer Lundeby.

  • Togstreiken kostet flere millioner

    Togstreiken har kostet samfunnet titalls millioner kroner, ifølge Transportøkonomisk institutt. Den over en måned lange togstreiken er nå over, etter at partene i dag ble enige om en tariffavtale.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no