Politimann utenfor skolen.
Foto: Henrik Bøe / NRK

To skoler rammet av trusler

Oppsummert

Onsdag ble det rettet en trussel mot Greveskogen videregående skole i Tønsberg. Skolen stengte etter trusselen. Like etter kom det en trussel mot Porsgrunn videregående skole i Telemark. Tre personer er pågrepet, mistenkt for truslene.

 • Tre pågrepet etter skoletrusler

  Tre personer er pågrepet etter trusler mot videregående skoler i Vestfold og Telemark, fremsatt på mobilappen Jodel. Én person er pågrepet for trusler mot Greveskogen vgs. i Tønsberg mens to er pågrepet for trusler mot Porsgrunn vgs. i Telemark.

 • Mistenker 16-åring for skoletrussel

  Politiet mistenker at en gutt på 16 år står bak trusselmeldinger mot Greveskogen videregående skole i Tønsberg, som gjorde at skolen holdt stengt onsdag. Politiet er nå i kontakt med gutten som ikke er elev ved skolen.

 • Bombegruppa til Tønsberg

  Politiet i Tønsberg har bedt om bistand fra bombegruppa ved Oslo politidistrikt for å søke gjennom Greveskogen videregående skole i Tønsberg, etter at det ble rettet en trussel mot skolen gjennom appen Jodel. Skolen holder stengt onsdag.

 • Konkret trussel mot Vestfold-skole

  Greveskogen videregående skole i Tønsberg holder stengt i dag etter en trussel fremsatt på applikasjonen Jodel. – Det er en konkret advarsel om at ansatte og elever bør holde seg vekk fra skolen i dag, sier politistasjonssjef i Tønsberg, Øystein Holt, til NRK.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no