16-åring innrømmer trussel

Politiet har avhørt en 16 år gammel gutt som skal ha stått bak trusselmeldinger mot Greveskogen videregående skole. Skolen var stengt etter trusselen.

Politimann utenfor skolen.

Politiet passet på at ingen tok seg inn på skolen onsdag.

Foto: Henrik Bøe / NRK

Klokken 11.10 onsdag opplyste politiet at de hadde kommet i kontakt med en 16 år gammel gutt. De mistenker at det var han som hadde lagt ut trusselmeldinger mot skolen i Tønsberg natt til onsdag.

Han har gitt en uforbeholden tilståelse, opplyser politiet. 16-åringen har sagt til politiet at truslene ikke var alvorlig ment.

Meldingen på Jodel.

I en melding ble elever og ansatte bedt om å holde seg hjemme.

Foto: Skjermdump Jodel

Gutten er ikke elev ved Greveskogen videregående skole, men politiet ønsker ikke å si hvor han ble pågrepet.

Stengte skolen

Onsdag morgen ble skolen stengt etter trussel på appen Jodel, som er et sted hvor man kan skrive anonyme meldinger. I en melding ble elever og ansatte bedt om å holde seg hjemme – det stod ikke noe om hvorfor.

Politiet og ledelsen ved skolen tok trusselen alvorlig, og politiet var på stedet for å sørge for at ingen tok seg inn i skolebygningen i Tønsberg. Også bombegruppa fra Oslo kom for å søke gjennom bygningen.

– De er ferdige og skolen er frigitt av politiet, skriver Vestfold politidistrikt i en pressemelding klokken 12.42 onsdag.

De ber elever og foresatte om å følge med på skolens hjemmeside.

– Politiet vil understreke alvoret i å fremsette trusler eller trakassering via sosiale medier eller applikasjoner. Politiet er fornøyd med at applikasjonen Jodel selv aktivt har gått ut med at de ikke aksepterer trusler eller annet upassende innhold fremsatt via applikasjonen, heter det videre i pressemeldingen.

Beskjed fra Jodel.

Denne meldingen ble lagt ut på Jodel onsdag. Det skal være Jodel-teamet som har skrevet meldingen. Politiet setter pris på meldingen.

Foto: Skjermdump Jodel