Stengte skole etter trussel

TØNSBERG (NRK): Greveskogen videregående skole ble onsdag stengt etter en trussel fremsatt på applikasjonen Jodel. En 16-åring har innrømmet å ha stått bak.

Politibiler på parkeringsplassen utenfor skolen.

Flere fra politiet stod utenfor skolen onsdag.

Foto: Anne Melsom Bjerke / NRK

Politiet i Vestfold opplyste at trusselen inneholdt en konkret advarsel om at ansatte og elever skulle holde seg hjemme.

En bevæpnet politimann står utenfor inngangen til skolen.

Politiet tok saken på alvor og rykket ut etter meldingen om trusler.

Foto: Henrik Bøe / NRK

Politiet ba om bistand fra bombegruppa ved Oslo politistasjon for å kunne være sikre på at det ikke var en bombe eller liknende i bygget. Da de var ferdige med sitt søk, friga politiet skolen.

Klokken 11.10 onsdag opplyste politiet at de avhørte en 16 år gammel gutt som de mistenker står bak trusselen. Han er ikke elev ved skolen.

I 12.40-tiden skriver politiet i en pressemelding at 16-åringen innrømmer å ha stått bak, og at han har fortalt at truslene ikke var alvorlig ment.

Meldingen på Jodel.

Skolen holdt stengt etter meldinger på appen Jodel. På appen kan man anonymt legge ut korte meldinger som andre kan kommentere eller like.

Foto: Skjermdump Jodel

På plass

Det ble sendt ut SMS-er til ansatte og de rundt 1100 elevene ved skolen, men i tilfelle noen ikke fikk beskjed, stod politiet ved skolen i Tønsberg for å passe på at ingen gikk inn i skolebygget.

– Trist

Hans Kristian Voje

Rektor Hans Kristian Voje tar saken på alvor. (arkivbilde)

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

Rektor ved skolen, Hans Kristian Voje, tar situasjonen alvorlig.

– Jeg syns dette er veldig trist. De ansatte og elevene er litt sjokkerte over dette. De tar det tungt, og det gjør jeg også. Dette er en flott skole med mange flotte elever, og at noe sånt skal skje hos oss, er veldig trist, sa han til NRK onsdag morgen.

Tirsdag var det en del meldinger på Jodel som handlet om brannalarmer, og alarmer ved skolen ble utløst. Men disse meldingene inneholdt ingen trusler.

– Det var også sjikane av medelever og ansatte. Dette er veldig utrivelig, sier rektoren.

Håpet noen «prøvde å være morsomme»

Da NRK også snakket med elevrådsleder Sabrina Alves Silva onsdag morgen, sa hun at hun håpet at truslene ikke var alvorlig ment.

– Det har kommet så mye useriøst på den appen tidligere, så jeg tror og håper at det kun er noen elever som ikke har noe vett og sitter hjemme og prøver å være morsomme, noe de rett og slett ikke er. Jeg håper det ikke er noe mer enn det, men vi må så klart ta det alvorlig, sa Silva.

Politiet står ved inngangen til skolen.

Politiet sørget for at ingen gikk inn i skolebygget. En bombehund søkte også gjennom skolen.

Foto: Anne Melsom Bjerke / NRK