Hiroshima-bomben
Foto: AFP/AP

Til minne om Hiroshima-ofrene

Oppsummert

Det 73 år siden USA slapp atombomben over Hiroshima. 140.000 mennesker ble drept av eksplosjonen og av strålingsskader de fikk under atom-angrepet.

 • Satte ut minnelykter i Hiroshima

  Flere tusen lykter ble satt ut på Motoyasuelva i Hiroshima til minne om alle de som døde for 70 år siden.

  Flere tusen lykter ble satt ut på ut på Motoyasuelva i Hiroshima til minne om alle de som døde under atomangrepet for 70 år siden.
 • Vil ha en verden uten atomvåpen

  – Japan er det eneste landet i verden som har blitt angrepet med atomvåpen, derfor er vårt oppdrag å forsøke å skape en verden uten, sa den japanske statsministeren Shinzo Abe under minneseremonien i Hiroshima i dag.

 • – En plikt å fortelle om Hiroshima

  – Vi som overlevde har en plikt å fortelle, sier Hiroshi Harada. Byens ordfører, Kazumi Matsui tok til orde for fjerning av alle verdens kjernevåpen da han talte under seremonien på dagens markering.

 • Markering av atombomben i Hiroshima

  I Japan ble det ringt i klokker i Hiroshima under markeringen av 70-årsdagen siden USA slapp en atombombe over byen. Flere tusen mennesker var til stede. Det ble holdt ett minutts stillhet klokka 8.15, tidspunktet da atombomben eksploderte i 1945.

Flere tusen lykter ble satt ut på ut på Motoyasuelva i Hiroshima til minne om alle de som døde under atomangrepet for 70 år siden.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no