Hopp til innhold
Overvåkningsbilde flyplass brussel,
Foto: overvåkningsbilde, belgisk politi

Terrorangrep i Brussel

Oppsummert

Selvmordsbombere tok livet av 32 mennesker på hovedflyplassen og metroen i Brussel påsken 2018. Kritikken vokser mot belgiske myndigheter som på forhånd var advart mot flere av de antatte gjerningsmennene.

 • Terror-hjelparar for retten i Belgia

  14 personar blir stilt for retten i Belgia, tiltalt for å ha hjelpt jihadistane som stod bak terrorangrepa i Paris og Brussel i 2015 og 2016. To av dei tiltalte er ikkje til stades i retten, truleg fordi dei er drepne i Syria.

  Ifølge tiltalen skal dei ha hjelpt mennene som utførte terrorangrepa i Paris i november 2015, som kosta 130 menneske livet, ved å gi dei pengar, transportere dei og gi dei husrom.

  Fleire er også tiltalt for å hjelpt til under terroraksjonen som kosta 32 menneske livet i Brussel i 2016.

 • Terror-rettssak neste år

  Rettssaken etter terrorangrepene i Brussel i 2016 skal starte i oktober 2022, opplyser en domstol i den belgiske hovedstaden.

  32 personer ble drept og ytterligere 340 ble såret da to selvmordsbombere utløste bomber på byens flyplass Zaventem 22. mars 2016. En tredje rammet en T-banestasjon rett etterpå.

  Ekstremistgruppen IS hevdet kort tid etter at de sto bak angrepet.

  Til sammen 13 personer har vært siktet i saken. Tre er senere blitt løslatt på grunn av mangel på bevis. Men ti personer står fortsatt tiltalt når rettssaken starte 10. oktober neste år.

  En av dem er Salah Abdeslam, den eneste overlevende av gjerningspersonene fra terrorangrepet i Paris året før, der 130 personer ble drept. (NTB)

 • Tiltales i både Brussel og Paris

  Salah Abdeslam, som antas å være eneste overlevende angriper etter Paris-terroren, skal også stilles for retten i Belgia, opplyser belgisk påtalemyndighet. Abdeslam ble pågrepet 18. mars i fjor. Fra før er det klart at han skal for retten i Paris.

  Abdeslam
  Foto: HANDOUT / Reuters
Demonstrasjon mot terror i Brussel
Pressebrief om terrorarrestasjoner

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no