Soldater i terror-rammet kirke Sri Lanka
Foto: Str / AFP

Terror på Sri Lanka

Oppsummert

Regjeringa på Sri Lanka åtvarar mot nye terrorangrep etter at over 250 blei drepne første påskedag. Terrorgruppa IS har teke på seg skulda for angrepa, som blei utførte av medlemmer av to lokale grupper.

 • Siktet etter terror på Sri Lanka

  Politisjefen og en statssektretær i forsvarsdepartementet på Sri Lanka er siktet for forbrytelser mot menneskeheten etter terrorangrepene i påsken, melder AFP. Årsaken er at de ikke fulgte opp advarslene om terroren som tok livet av 253 mennesker.

 • Pågrepet for Sri Lanka-terror

  Saudi-Arabia har pågrepet en 29-åring fra Sri Lanka som mistenkes for å ha vært en av lederne bak terrorangrepene mot kirker og hoteller første påskedag. Minst 253 ble drept og over 150 såret da ni selvmordsbombere slo til i Sri Lanka.

 • Sri Lanka innfører portforbud

  Sri Lanka innfører et landsomfattende portforbud etter antimuslimske oppøtyer i store deler av landet, i etterkant av terrorangrepene, skriver nyhetsbyrået AFP.

  Laster Twitter-innhold
 • Sri Lanka stenger sosiale medium

  Styresmaktene på Sri Lanka har midlertidig blokkert nokon sosiale medium og meldingsapplikasjonar, som Facebook og WhatsApp. Årsaka er at fleire titals personar kasta stein mot moskear og muslimeigde butikkar i kjølvatnet av bombemassakren i påska.

 • Takkar for medkjensle etter terror

  Familien Holch Povlsen i Danmark takkar no offentleg for all omsorg dei har fått etter at familien mista tre av sine fire barn i terrorangrepa på Sri Lanka i april. Dei tre danske barna var blant dei 253 som døde i dei mange terrorangrepa.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no