Soldater i terror-rammet kirke Sri Lanka
Foto: Str / AFP

Terror på Sri Lanka

Oppsummert

Regjeringa på Sri Lanka åtvarar mot nye terrorangrep etter at over 250 blei drepne første påskedag. Terrorgruppa IS har teke på seg skulda for angrepa, som blei utførte av medlemmer av to lokale grupper.

 • Sri Lanka oppretter terrorkommisjon

  Sri Lankas president Maithripala Sirisena har utnevnt en kommisjon som skal gjennomføre en ny undersøkelse av terrorangrepene. Kommisjonen, ledet av en dommer, har fått i oppdrag om å undersøke gruppene som skal stå bak de koordinerte angrepene.

 • Siktet etter terror på Sri Lanka

  Politisjefen og en statssektretær i forsvarsdepartementet på Sri Lanka er siktet for forbrytelser mot menneskeheten etter terrorangrepene i påsken, melder AFP. Årsaken er at de ikke fulgte opp advarslene om terroren som tok livet av 253 mennesker.

 • Pågrepet for Sri Lanka-terror

  Saudi-Arabia har pågrepet en 29-åring fra Sri Lanka som mistenkes for å ha vært en av lederne bak terrorangrepene mot kirker og hoteller første påskedag. Minst 253 ble drept og over 150 såret da ni selvmordsbombere slo til i Sri Lanka.

 • Sri Lanka innfører portforbud

  Sri Lanka innfører et landsomfattende portforbud etter antimuslimske oppøtyer i store deler av landet, i etterkant av terrorangrepene, skriver nyhetsbyrået AFP.

  Laster Twitter-innhold

15 funnet døde etter eksplosjoner i hus på Sri Lanka

En av de mistenkte selvmordsbomberne i Sri Lanka ble fanget opp av overvåkningskameraer.

IS hevder de står bak terrorangrepet på Sri Lanka

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no