Soldater i terror-rammet kirke Sri Lanka
Foto: Str / AFP

Terror på Sri Lanka

Oppsummert

Regjeringa på Sri Lanka åtvarar mot nye terrorangrep etter at over 250 blei drepne første påskedag. Terrorgruppa IS har teke på seg skulda for angrepa, som blei utførte av medlemmer av to lokale grupper.

 • Sri Lanka innfører portforbud

  Sri Lanka innfører et landsomfattende portforbud etter antimuslimske oppøtyer i store deler av landet, i etterkant av terrorangrepene, skriver nyhetsbyrået AFP.

  Laster Twitter-innhold
 • Sri Lanka stenger sosiale medium

  Styresmaktene på Sri Lanka har midlertidig blokkert nokon sosiale medium og meldingsapplikasjonar, som Facebook og WhatsApp. Årsaka er at fleire titals personar kasta stein mot moskear og muslimeigde butikkar i kjølvatnet av bombemassakren i påska.

 • Takkar for medkjensle etter terror

  Familien Holch Povlsen i Danmark takkar no offentleg for all omsorg dei har fått etter at familien mista tre av sine fire barn i terrorangrepa på Sri Lanka i april. Dei tre danske barna var blant dei 253 som døde i dei mange terrorangrepa.

 • Kyrkjene opnar om det er trygt

  Skular som er drive av katolske kyrkjer på Sri Lanka er venta å opne neste veke, skriv AP. Søndagsmessene er også venta å starte opp att dersom prestane tykkjer at det er trygt nok. Fleire kyrkjer og hotell blei råka av terroråtak første påskedag.

 • Truleg kontroll på alle mistenkte

  Alle dei mistenkte etter Sri Lanka-terroråtaka er anten arresterte eller døde, seier landets politisjef i ein fråsegn, ifølgje Reuters. Politistyrker har og konfiskert bombeproduksjonsutstyr.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no