NRK Meny
Nimr al-Nimr er avretta i Saudi-Arabia.
Foto: Uncredited / Ap

Striden mellom Saudi-Arabia og Iran

Oppsummert

Saudi-Arabia har brutt alle diplomatiske forbindelser med Iran. Bakgrunnen er at deres ambassade i Teheran ble forsøkt stormet etter at den skriftlærde Nimr al-Nimr ble henrettet av myndighetene i Saudi-Arabia i fjor.

 • Israel-samarbeid med Saudi-Arabia

  Israels militærsjef har åpnet for samarbeid med Saudi-Arabia, melder AFP. Det for å imøtegå Iran og deres «planer om å styre midtøsten», samt å dele «nødvendig informasjon». Israel og Saudi-Arabia har ingen diplomatiske forbindelser.

 • Maner til forsiktighet

  President Abdel Fattah al-Sisi maner til forsiktighet og sier Egypt ikke ønsker en militær opptrapping i den spente situasjonen mellom Iran og Saudi-Arabia. Han sa på en pressekonferanse onsdag at Midtøsten allerede har nok av kriser.

 • Qatar sender ambassadør til Iran

  Qatar trosser kravene fra Saudi-Arabia og en rekke naboland og gjenoppretter fullstendige diplomatiske bånd til Iran, ifølge myndighetene. Saudi-Arabia innførte en blokade mot Qatar etter påstander om støtte til ekstremister og nære bånd til Iran.

 • Hevder å ha fanget iranske soldater

  Saudi-Arabia sier landets myndigheter har pågrepet tre medlemmer av Irans revolusjonsgarde på en båt lastet med eksplosiver i Persiabukta. De anklages for terror, og det hevdes at båten var på vei mot en oljeplattform. Iran benekter saken.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no