Opning av miljøpartiet sitt landsmøte
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Miljøpartiet De Grønne

Oppsummert

Miljøpartiet De Grønne (MDG) ble formelt stiftet i 1988, men stilte til valg i Norge for første gang året før. Etter stortingsvalget i 2013 ble partiet for første gang representert ved Rasmus Hansson. I 2017 overtok Une Bastholm plassen fra Oslo.

 • Berg vil på Stortinget i 2021

  MDG-politiker Lan Marie Berg sier til VG at hun stiller seg til disposisjon øverst på partiets liste i Oslo til stortingsvalget 2021.

  – Hvis partiet ønsker meg, så stiller jeg gjerne på førsteplassen, sier hun.

 • MDG ber om ti milliarder

  MDG mener regjeringens satsing på den maritime næringen må mangedobles. Regjeringen har foreslått å gi 684 millioner kroner. MDG mener næringen kan gi oppdrag i milliardklassen til leverandørindustrien, og mener det må gis minst 10 milliarder.

 • Grønn Ungdom vil øke bensinavgiften

  På et landsstyremøte i helgen har Grønn Ungdom vedtatt at de ønsker å øke bensinavgiften med 10 kroner og forby salg av fossilbiler i løpet av året. Landsstyremøtet ble avholdt digitalt, skriver ungdomspartiet i en pressemelding.

 • Tapte kampen om nestledervervet

  Toine Sannes fra Sortland tapte kampen om nestledervervet i Miljøpartiet De Grønne (MDG) mot Kriss Rokkan Iversen fra Svolvær med 40 mot 165 stemmer. Sannes ble gjenvalgt til sentralstyret.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no