Opning av miljøpartiet sitt landsmøte
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Miljøpartiet De Grønne

Oppsummert

Miljøpartiet De Grønne fyller 30 år i år. I en ny Norstat-måling gjort for NRK og Aftenposten går partiet fram med 2,8 prosentpoeng, og går dermed forbi Frp.

 • Måling: Frp mindre enn MDG

  Frp går tilbake 0,5 prosentpoeng på en partimåling Norstat har gjort for NRK og Aftenposten. Samtidig går Miljøpartiet de Grønne frem 2,8 prosentpoeng siden forrige måling. Frp mister posisjonen som Kommune-Norges fjerde største parti til MDG.

 • MDG foreslår streikerett for elever

  MDG fremmet torsdag et forslag i Stortinget om å gi skoleelever rett til å streike, og om å endre fraværsreglene til at politisk streik ikke er ugyldig fravær. I vår har flere tusen norske elever streiket for klima og fått ugyldig fravær på skolen.

 • Hermstad vikar for Lan Marie Berg

  Arild Hermstad som er nasjonal talsperson for Miljøpartiet De Grønne (MDG) blir vikar for miljøbyråd Lan Marie Berg. Hun vil være ute i foreldrepermisjon fra påske og fram til over sommeren.

 • MDG diskuterer Oslo-trafikken

  Under dagens årsmøte i Miljøpartiet dei grøne Oslo er samferdsel eit hovudtema. Billigare kollektivtrafikk, meir sykkelveg og maksfart på 30 km/t innanfor ring 3 er nokre av dei innkomne forslaga. Insektdød og plast i kunstgras er andre tema.

 • Vil kutte i kollektivprisane i Oslo

  Lan Marie Berg, Miljøpartiet dei grøne sin miljø- og samferdselsbyråd i Oslo, ynskjer å redusere prisane på kollektivreiser i hovudstaden med ein femdel. Forslaget blir tatt opp på Oslo MDG sitt årsmøte i helga.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) taler på MDGs landsmøte

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no