Miljøpartiet De Grønne (MDG) sin oppsummerende pressekonferanse i Oslo, Rasmus Hansson i forgrunnen.
Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Miljøpartiet De Grønne

Oppsummert

Miljøpartiet De Grønne (MDG) ble formelt stiftet i 1988, men stilte til valg i Norge for første gang året før. I 2013 fikk partiet sin første stortingsrepresentant.

 • MDG-politiker vil ha vaksinepause

  Fylkespolitiker i Rogaland, Susanne Heart (MDG), har publisert et åpent brev hvor hun ber regjeringen om å ta en pause i vaksineringen. Heart begrunner dette med påstander om at det ikke finnes en tydelig fordel ved å ta vaksinene for barn og unge, og «at vitenskapen ikke har hatt nok tid til å levere tilstrekkelig med sikkerhetsdata før man satte i gang med vaksineringen».

  MDG påpeker overfor VG at de selv tar avstand fra brevet.

  Stortingspolitiker Sveinung Stensland (H) fra Haugesund reagerer sterkt på uttalelsene fra MDG-politikeren i sitt eget hjemfylke. Han sier Hearts brev baserer seg på «rent oppspinn, og i beste fall forfalskning av forskning».

 • MDG-byråd slettet twittermeldinger

  Sirin Stav (MDG) bekrefter at hun fjernet kritikk av byrådets samarbeidspartnere fra sosiale medier i dagene før hun overtok etter Lan Marie Berg.

  Sirin Stav (33) tar over etter partikollega Lan Marie Berg i det nye byrådet til Raymond Johansen (Ap).

  Ifølge Aftenposten har Stav vært veldig aktiv i sosiale medier, og spesielt i opptakten til mistillitsforslaget mot Berg. Hun har blant annet kritisert opposisjonen i harde ordelag, ikke minst Rødt.

  - Jeg kunne godt latt de stå, det var bare sånn at jeg tenkte; nå legger vi den konflikten bak oss og ser fremover. Det var ikke noe annet, sier hun, og avviser at hun slettet meldingene fordi hun skulle bli byråd.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no