Veier, ferger og Nordlandsbanen stengt av uværet Sally i Nordland
Foto: Statensvegvesen / NTB

Stormen Sally

Oppsummert

Restene av den tropiske stormen Sally herjer kysten av Nordland. Det fører til stengte veier og trøbbel i trafikken i Nord-Norge. Flere har blitt strømløse.

 • 200 isolert i Rana

  Rundt 200 personer i Rana i Nordland er fremdeles isolert som følge av stormen Sally. Fylkesberedskapssjef Asgeir Jordbru mener stormen skulle blitt varslet som ekstremvær. Elver som gikk over sine bredder i Nordland førte til ras flere steder.

 • Ambulanse truffet av jordras

  En ambulanse ble truffet av raset ved Ramfjord på E8, som dekker deler av veibanen.– Det gikk bra med folkene i ambulansen, men bilen var ikke lenger kjørbar, forteller operasjonsleder Eirik Kileng i Troms politidistrikt.

 • Norwegian-fly måtte snu

  Et fly fra Norwegian på vei fra Gardermoen til Harstad måtte snu og returnere tilbake til Oslo på grunn av dårlig vær i Harstad. Passasjerene vil bli satt på et nytt fly tirsdag melder selskapet til VG.

 • Fem boliger evakuert

  Høy vannstand har gjort at politiet i Nordland har i kveld evakuert fem boliger i Rana ved Nevernes og Skonsenghavn. Det har gått flere ras og 200 personer er isolert. – De evakuerte blir nå innlosjert på hotell, opplyser operasjonsleder Tommy Bech.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no