Praia da Luz in Algarve
Foto: Patricia De Melo Moreira / AFP

Portugal

 • Flere koronapasienter i Portugal

  729 koronapasienter var innlagt på sykehus i Portugal for korona mandag. Det var 57 flere enn dagen før, opplyser helsemyndighetene i landet. Dette er det høyeste antallet siden mars. Det siste døgnet ble det registrert 1782 nye smittetilfeller og åtte nye dødsfall i landet. Deltavarianten står for 90 prosent av de nye tilfellene.

 • Portugal stanser gjenåpning

  Et økende antall tilfeller av deltavarianten fører til at myndighetene i Portugal stanser planene om å lette på noen av koronarestriksjonene i landet. Landet registrerte totalt 1 556 koronatilfeller torsdag, det høyeste antallet siden februar, ifølge helsedepartementet.

 • Lisboa stenger byen i helgen

  Portugals hovedstad stenger seg inne i helgen for å hindre spredningen av deltavarianten. Den har spredt seg raskt i Lisboa. Statsminister Mariana Vieira da Silva opplyser om et kortvarig tiltak hvor reiser inn og ut av Lisboa blir forbudt i helgen.

  Hovedstadens 2,8 millioner innbyggere får kun forlate byen med gyldig grunn mellom klokken 16 fredag og klokken 6 mandag.

  Torsdag ble det registrert det høyeste døgntallet siden februar, med 928 nye smittetilfeller det siste døgnet.

 • Tidobling av truet gaupeart

  Bestanden av den iberiske gaupa, som kun finnes i Spania og Portugal, er mer enn tidoblet de siste 18 årene, melder NTB. Gaupa har i flere år vært på randen av utryddelse.

  Totalt ble 414 pantergauper født i 2020, som til sammen førte til 1111 pantergauper i de to landene, sier den spanske regjeringen. Dette er en økning fra færre enn 100 i 2002. Det var da den første tellingen av arten ble gjennomført, takket være et program som står for avl i fangenskap for så å sette dyrene fri i naturen.

 • Portugal åpner for turister

  Portugal vil åpne for turister fra de fleste europeiske land, Norge inkludert. Alle EU-land som har under 500 smittetilfeller per 100.000 innbyggere, kan gjennomføre alle typer reiser til landet.

  Det gjelder også ikke-nødvendige reiser, skriver myndighetene.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no