Hopp til innhold

Dylann Roof tilstår Charleston-skytingen

Ifølge CNN har 21 år gamle Dylann Roof tilstått at han stod bak skytingen i en kirke i Charleston der ni mennesker ble drept.

USA-SHOOTING/SOUTH CAROLINA Police lead suspected shooter Dylann Roof into the courthouse in Shelby, North Carolina

PÅGREPET: Politiet pågrep Dylann Roof torsdag formiddag, rundt 13 timer etter kirkemassakren.

Foto: JASON MICZEK / Reuters

Emanuel AME Church i Charleston

Massakren skjedde i «Emanuel AME Church» i Charleston.

Foto: MLADEN ANTONOV / Afp

Ifølge TV-kanalen sier Roof at han ville starte en rasekrig. Til ABC News har venner av Roof fortalt at han var veldig opptatt av raseskille.

– Han sa at svarte trekker ned den hvite rasen. Han sa han ville starte en borgerkrig, sier en venn av Roof til ABC News.

21-åringen er mistenkt for å ha skutt og drept ni mennesker i en kirke i South Carolina onsdag kveld lokaltid. Blant de ni ofrene var kirkens pastor, Clementa Pinckney, og 24 år gamle Tywanza Sanders.

Roof ble pågrepet torsdag formiddag lokal tid i et veikryss i Shelby i nabodelstaten North Carolina, og brakt til et ungdomsfengsel i Charleston-området. Ifølge politiet var han bevæpnet da han ble pågrepet.

Fredag skal han delta på fengslingsmøtet sitt via videolink.

Ønsker dødsdom

Nyhetskanalen NBC melder at South Carolinas guvernør Nikki Haley ønsker dødsdom for den mistenkte.

– Denne staten er skadet ved at ni uskyldige mennesker ble drept. Vi ønsker derfor at han blir dødsdømt, sier Haley i et intervju med NBC.

Da guvernøren møtte pressen torsdag kjempet hun mot tårene.

– Foreldre må forklare barna sine hvordan de kan gå til kirken og føler seg trygge. Det er ikke noe vi trodde vi skulle måtte gjøre, sa Haley under pressekonferansen.

Kjøpte våpenet i april

Politiet tror Roof var alene om terroren og mistenker ingen andre for å være delaktige i massakren. Politiet beskriver skytingen som hatkriminalitet.

Vitner fortalte, ifølge en politimann, at Roof reiste seg opp og sa han var der for å skyte svarte mennesker.

21-åringen skal, ifølge CNN, ha kjøpt drapsvåpenet, en 45 kaliber pistol, i april. Ifølge Roofs onkel fikk 21-åringen våpenet i bursdagsgave.

SISTE NYTT

Siste nytt