Hopp til innhold
Carlos Ghosn
Foto: Michel Euler / AP

Saken mot tidligere Nissan-sjef

Oppsummert

Tidlegare styreleiar i Nissan, Carlos Ghosn, rømte fra Japan hvor han er tiltalt for økonomisk kriminalitet. Han flyktet til Libanon i en instrumentkasse.

 • Dømt i Japan for fluktforsøk

  De to amerikanerne, Michael Taylor og sønnen Peter er dømt i Tokyo for å ha hjulpet den tidligere Nissan-sjefen Carlos Ghosn å rømme fra Japan til Libanon, skriver AFP. Faren er dømt til fengsel i to år, mens sønnen skal sone i 20 måneder.

 • Innrømmer at de hjalp med flukten

  De to amerikanerne, Michael Taylor og sønnen Peter, som er tiltalt for å ha hjulpet den tidligere Nissan-sjef Carlos Ghosn rømme fra Japan til Libanon, innrømmer at de bisto i flukten. Det skriver Reuters.

  Ghosn gjemte seg i en kasse, og ble fløyet ut av landet i et privatfly i 2019, etter å ha blitt tiltalt for økonomisk mislighold. De to amerikanerne skal ifølge tiltalen ha fått 1,3 millioner dollar for å bistå i flukten.

  Mandag møtte de i retten i Tokyo, etter at de ble utlevert fra Massachusetts til Japan i mars.

 • Tiltalt i Tokyo etter fluktforsøk

  To amerikanere, Michael Taylor og sønnen Peter, er tiltalt i Tokyo for å ha hjulpet tidligere Nissan-sjef Carlos Ghosn å flykte fra Japan til Libanon. Ghosn skal ha gjemt seg i en kasse, og blitt fløyet fra landet med privatfly.

  Ghosn var i to tiår sjef i bilgiganten Nissan, før han ble pågrepet i november 2018 og tiltalt for økonomisk mislighold.

  Far og sønn Taylor ble pågrepet i Massachusetts i mai i fjor, og utlevert til Japan i mars. Ifølge tiltalen fikk de minst 1,3 millioner dollar for å bistå i flukten.

 • I gang med avhør av Carlos Ghosn

  Franske etterforskere har startet avhøret av den tidligere sjefen for bilprodusenten Nissan-Renault. Ghosn er siktet for grove underslag og misbruk av firmaets finansielle midler. Avhøret foregår i Libanon, der Ghosn har søkt tilflukt etter å flyktet på spektakulært vis fra Japan i en instrumentkoffert.

  Carlos Ghosn
  Foto: Lee Jin-man / AP
 • Må betale tilbake millionlønn

  Tidlegare toppsjef i Nissan og styreleiar i Mitsubishi, Carlos Ghosn, må betale tilbake rundt 50 millionar kroner i lønn, fastslår ein nederlandsk domstol.

  Pengane han må betale tilbake er utbetalt av det nederlandske holdingselskapet til bilprodusentane.

  Ghosn blei arrestert i Japan i november 2018, sikta for skattefusk og misbruk av Nissans pengar. I desember rømte han til Libanon. Han er etterlyst internasjonalt.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no