Radikalisering

 • Vil ha gjeninnført blasfemilov

  Den norsk-pakistanske samfunnsdebattanten Muhammed Qasim Ali tar til orde for å forby karikaturer av profeten Muhammed. Han sier til Klassekampen at han tror et forbud mot Muhammed-karikaturer vil hindre radikalisering blant muslimsk ungdom.

 • Listhaug kritisk til imambesøk

  Innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) reagerer kraftig på at den omstridte imamen Said Rageah er invitert til Stavanger. Det er Islamsk Opplæringssenter som har invitert predikanten til å tale i trossamfunnet i Hillevåg, skriver Rogalands Avis.

 • Arfan Bhatti fengslet

  Arfan Bhatti, er fengslet i fire nye uker, fortsatt med brev- og besøksforbud. Bhatti er siktet for ulovlig befatning med våpen. Han mener at pågripelsen var politisk begrunnet, og har avvist at han har noe som helst med saken å gjøre.

 • Frykter radikalisering bak murene

  Antallet norske fremmedkrigere som soner i fengsler, øker. Det bekymrer Justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen, som sier regjeringen vil styrke innsatsen mot radikalisering bak murene, ifølge TV 2.

 • Rekrutterer til IS fra fengsler

  Ekstremistgruppen IS rekrutterer i stadig større grad fra europeiske fengsler, der kriminelle ser på IS som en mulighet for forsoning. Det viser en britisk studie fra det internasjonale senteret for studier av radikalisering og politisk vold (ICSR) i London.

Linda Noor fra tenketanken Minotenk holder foredrag om radikalisering for elever ved Fyrstikkalleen videregående skole i Oslo.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no