Hopp til innhold
Aviser pressestøtte
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Pressestøtten

Oppsummert

Pressestøtten blir i regjeringens forslag til statsbudsjett satt til 428 millioner kroner, som er en videreføring fra 2020.

  • Regjeringen vil ikke endre pressestøtten

    Regjeringen ønsker ikke å innfri ønskene om en egen støtteordning for frittstående medier, slik flere redaktører har etterspurt.

    Subjekt-redaktør Danby Choi gikk tidligere denne uka ut i Klassekampen og tok til orde for en egen tilskuddskategori for frittstående medier etter at en gjennomgang viste at to tredeler av pressestøtten i fjor gikk til konserneide medier.

    Det er Kulturdepartementet som har det overordnede politiske ansvaret for pressestøtteordningen. Der møtes ønsket med skepsis.

    – Dersom vi lager en egen tilskuddsordning for medier uten konserntilknytning, ville det i praksis innebære at vi premierte medier som velger å stå utenfor konsern, skriver statssekretær Even Aleksander Hagen (Ap) i Kulturdepartementet til Klassekampen.

    (NTB)

  • Document får nær tre millioner kroner i pressestøtte

    Medietilsynet har for første gang vurdert at Document oppfyller kravene til produksjonstilskudd for nyhetsmedier. Nettstedet får utbetalt 2.892.775 kroner.

    Tirsdag ble det klart at nyhetsnettstedet Document får innvilget sin søknad om produksjonstilskudd, også kalt pressestøtte. Det melder Document på egne nettsider.

    Medietilsynet har vurdert søknaden på bakgrunn av forskrift om produksjonstilskudd til nyhets- og aktualitetsmedier, og har kommet fram til at vilkårene i forskriften er oppfylt.

    Dermed får Document utbetalt et samlet tilskuddsbeløp på 2.892.775 kroner for 2023.

    Ordningen med pressestøtte er blant annet rettet mot medier som er et alternativ til de ledende avisene i større markeder.

    Document søkte om produksjonstilskudd for første gang i fjor, men fikk da avslag på søknaden, skriver Medier24. Dette er første gang nettstedet mottar pressestøtte.

    (NTB)

    Sylvi Listhaug ferdig som justisminister.
    Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
  • Dagsavisen halverer talet på utgåver

    Redusert pressestøtte og nedbemanning gjer at Dagsavisen går frå seks til tre papirutgåver i veka. Det stadfestar ansvarleg redaktør og administrerande direktør Eirik Hoff Lysholm overfor Vårt Land.

    I tillegg til reduksjonen i pressestøtta, har også auka prisar på trykk og distribusjon bidrege til endringa. Men det er framleis uvisst når halveringa skal skje.

  • 153 aviser søker pressestøtte

    153 aviser over hele landet har søkt på de 370 millionene som Medietilsynet skal dele ut i pressestøtte i år. Fire aviser søker for første gang. Støtten skal bidra til et mangfold av nyhets- og aktualitetsmedier over hele landet, både på papir og nett.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no