Bilde av Ali Salman
Foto: HAMAD I MOHAMMED / Reuters

Politisk uro i Bahrain

Oppsummert

Bahrain har vært preget av politisk uro siden myndighetene slo ned et demokratiopprør under den arabiske våren i 2011. Landet ledes av en sunnimuslimsk minoritet med kong Hamad bin Isa al-Khalifa i spissen. Bahrain er alliert med USA og Saudi-Arabia.

 • Livstid for opposisjonspolitiker

  Bahrains sjiamuslimske opposisjonsleder Ali Salman vant ikke fram med sin anke over en spiondom partiet hans mener er politisk motivert, og livstidsdommen hans blir stående. Han ble i fjor dømt for spionasje til fordel for nabolandet Qatar.

 • Menneskerettighetsaktivist fengslet

  Den ledende menneskerettsforkjemperen Nabeel Rajab er dømt til to års fengsel i Bahrain for å ha spredt såkalt falsk informasjon. Rajab har tidligere sonet flere år i fengsel for regjeringskritiske Twitter-meldinger og protester mot myndighetene.

  Nabeel Rajab
  Foto: Hasan Jamali / AP
 • Opposisjonen i Bahrain oppløst

  Høyesterett i Bahrain har oppløst landets største opposisjonsgruppe, den sjiamuslimske al-Wefaq-gruppen, melder TV-kanalen Al Arabiya. Gruppens midler er også inndratt. Opposisjonen har kjempet for å avgrense makten til den regjerande kongefamilien.

 • Nabeel Rajab arrestert i Bahrain

  Nabeel Rajab, en bahrainsk menneskerettighetsaktivist, ble arrestert på nytt mandag, melder familien hans på Twitter ifølge AFP. Han ble pågrepet i 2014 etter å ha krenket myndighetene på Twitter.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no