Pandora papers

Oppsummert

600 journalister fra 150 mediehus over hele verden har det siste året samarbeidet om å granske nær 12 millioner lekkede dokumenter om hemmelige selskaper og skjulte formuer. De har avdekket at mange mektige mennesker har penger i skatteparadiser.

 • Vil stille president for riksrett

  Underhuset i den chilenske nasjonalforsamlingen vil stille president Sebastián Piñera for riksrett. For at riksrettstiltalen skal bli endelig, må den godkjennes av to tredeler i det chilenske senatet. Presidenten er anklaget for å ha misbrukt sitt embete ved salget av et gruveselskap til en venn. Han benekter anklagen.

 • Etterforsker presidenten i Chile

  Den chilenske påtalemyndigheten åpnet fredag ​​en etterforskning av president Sebastián Piñera om salg av et gruveselskap gjennom et firma eid av barna hans, skriver nyhetsbyrået AFP.

  Informasjonen kom fram i Pandora dokumentene.

 • Vil fjerne Piñera fra makten

  Opposisjonen i Chile vil forsøke å få president Sebastián Piñera fjernet fra makten i kjølvannet av Pandora Papers-rapporten.

  Tiltalen er et forsøk på å avklare om Piñera kan holdes ansvarlig. Hvis det er tilfellet kan det føre til at Pinera blir avsatt, kun seks uker før første runde i presidentvalget.

  Talsmann for det konservative presidentskapet, Jaime Bellolio, avfeier anklagene og kaller det beskyldninger basert på en løgn.

 • Samarbeider etter Pandora-avsløringane

  Skatteetatane i Norden samarbeider om å undersøke avsløringane i Pandora-dokumenta.

  Avsløringane er tema på ein årleg konferanse for leiarane i dei nordiske skatteetatane.

  – Vi har diskutert informasjonen i media, korleis dette kan fungere førebyggande og bidreg til at jobben vi gjer for å avdekke saker som kan dreie seg om skattesvik, seier skattedirektør Nina Schanke Funnemark til NRK.

 • Blair sparte millionar i skatt

  Nye avsløringar vise at Tony Blair og kona Cherie skal ha spart 3,6 millionar kroner i eigedomsskatt på å kjøpa ein bygning i London via at skatteparadis, skriv BBC.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no