Økokrim
Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

Økonomisk kriminalitet

 • Tiltalt for grove bedragerier

  Økokrim har tiltalt en mann for grove bedragerier mot tre personer og en bank på til sammen 33 millioner kroner. Pengene skal ha blitt utbetalt som lån eller investeringer i blant annet opprettelse av en fergerute og kjøp av hyttefelt, melder Økokrim.

 • Økokrim dropper tre av fire saker

  Økokrim avviser tre av fire innmeldte saker, viser tall NRK har fått tilgang til. I perioden mellom 2010 og 2015 sa etterforskningsenheten nei til mer enn 73 prosent av sakene. Nå får politiorganet kritikk for å nedprioritere økonomisk kriminalitet.

 • To dømt for hyttesvindel

  En grunneier og en advokat er dømt for medvirkning til bedrageri på mer enn 28 millioner kroner i forbindelse med salg av hyttetomter. Grunneieren er dømt til fengsel i fire år og advokaten til fengsel i tre år og tre måneder. Begge har anket.

 • –Var nødt til å navngi Eirik Jensen

  Mandag skal den første delen av en av norgeshistoriens mest omfattende narkotikasaker for retten. Åtte menn sitter på tiltalebenken og mafiatiltalte Gjermund Cappelen er den eneste som erkjenner alt han er tiltalt for.

 • Nytt studium mot økokrim

  De første studentene som skal bli eksperter på økonomisk kriminalitet gjennom Politihøgskolen, blir trolig tatt opp våren 2016, skriver VG. Det opplyser justisminister Anders Anundsen i sitt svar på et skriftlig spørsmål fra Hårek Elvenes i justiskomitéen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no