Skattedirektør Hans Christian Holte
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

OECD

Oppsummert

OECD er Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling. Denne uken er det OECD-toppmøte om skatt i Oslo. Skattedirektører fra hele verden diskutere beskatning av multinasjonale selskaper og bekjempelse av skatteunndragelse.

 • OECD: Handelskonflikt bremser vekst

  Handelskonflikten mellom USA og Kina får deler av skylden for at veksten i verdensøkonomien har nådd toppen, ifølge OECDs nye rapport. Den viser at utsiktene for verdensøkonomien er redusert med 0,1 til 0,2 prosentpoeng siden mai.

 • OECD venter global vekst på 4 %

  Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD) venter en global økonomisk vekst på nær 4 prosent i år og neste år, men ikkje meir enn 2,5 prosent i medlemslanda. Arbeidsløysa er venta å falle til det lågaste nivået sidan 1980-talet.

 • Gjedrem får ny toppjobb

  Tidlegere sentralbanksjef og finansråd, Svein Gjedrem, blir ny leder for OECDs landhøringskomité. Det er første gang en nordmann får dette vervet i organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling i Europa.

 • Skattedirektør blir OECD-sjef

  Skattedirektør Hans Christian Holte overtar rollen som leder for skattenettverk i OECD, skriver E24. Han overtar rollen som leder for nettverket Forum on Tax Administration etter den britiske skattedirektøren Edward Troup, som har hatt vervet i tre år.

  Skattedirektør Hans Christian Holte
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • USA bryter med OECD-prinsipp

  USA endrer landets politikk også overfor handelsorganisasjonen OECD. Som eneste land vil USA på ministermøtet i Paris 7. til 8. juni ikke gi tilslutning til en slutterklæring som sier det samme om frihandel som OECD alltid har gjort.

OECD, organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling, presenterer en midlertidig vurdering for de store økonomiene, inkludert utsikter for G7-landene og Kina. Visesjeføkonom, Jørgen Elmeskov, presenterer tallene.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no