NRK Meny
Skattedirektør Hans Christian Holte
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

OECD

Oppsummert

OECD er Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling. Denne uken er det OECD-toppmøte om skatt i Oslo. Skattedirektører fra hele verden diskutere beskatning av multinasjonale selskaper og bekjempelse av skatteunndragelse.

 • Skattedirektør blir OECD-sjef

  Skattedirektør Hans Christian Holte overtar rollen som leder for skattenettverk i OECD, skriver E24. Han overtar rollen som leder for nettverket Forum on Tax Administration etter den britiske skattedirektøren Edward Troup, som har hatt vervet i tre år.

  Skattedirektør Hans Christian Holte
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • USA bryter med OECD-prinsipp

  USA endrer landets politikk også overfor handelsorganisasjonen OECD. Som eneste land vil USA på ministermøtet i Paris 7. til 8. juni ikke gi tilslutning til en slutterklæring som sier det samme om frihandel som OECD alltid har gjort.

 • OECD forventer lavere vekst i 2016

  Veksten i verdensøkonomien ligger an til å bli på tre prosent i 2016, litt lavere enn tidligere anslått, melder Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD). – Risikoen for finansiell ustabilitet er betydelig, varsler organisasjonen.

  Laster Twitter-innhold
 • OECD nedjusterer vekstprognosene

  Veksten i verdensøkonomien blir i år trolig på 2,9 prosent, tror OECD. Det er lavere enn tidligere anslått. For ett år siden lød anslaget for 2015 på 3,7 prosent, skriver Reuters. Neste år blir veksten trolig på 3,3 prosent, mener OECD.

 • Økende gap mellom rik og fattig

  Gapet mellom fattige og rike i en rekke land er større nå enn på 30 år, viser en ny rapport fra Organisasjonen for samarbeid og økonomisk utvikling. I dag tjener de ti prosent rikeste i OECD-området 9,5 ganger mer enn de ti prosent fattigste.

OECD, organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling, presenterer en midlertidig vurdering for de store økonomiene, inkludert utsikter for G7-landene og Kina. Visesjeføkonom, Jørgen Elmeskov, presenterer tallene.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no