NRK Meny
Skattedirektør Hans Christian Holte
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

OECD

Oppsummert

OECD er Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling. Denne uken er det OECD-toppmøte om skatt i Oslo. Skattedirektører fra hele verden diskutere beskatning av multinasjonale selskaper og bekjempelse av skatteunndragelse.

 • OECD venter global vekst på 4 %

  Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD) venter en global økonomisk vekst på nær 4 prosent i år og neste år, men ikkje meir enn 2,5 prosent i medlemslanda. Arbeidsløysa er venta å falle til det lågaste nivået sidan 1980-talet.

 • Gjedrem får ny toppjobb

  Tidlegere sentralbanksjef og finansråd, Svein Gjedrem, blir ny leder for OECDs landhøringskomité. Det er første gang en nordmann får dette vervet i organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling i Europa.

 • Skattedirektør blir OECD-sjef

  Skattedirektør Hans Christian Holte overtar rollen som leder for skattenettverk i OECD, skriver E24. Han overtar rollen som leder for nettverket Forum on Tax Administration etter den britiske skattedirektøren Edward Troup, som har hatt vervet i tre år.

  Skattedirektør Hans Christian Holte
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • USA bryter med OECD-prinsipp

  USA endrer landets politikk også overfor handelsorganisasjonen OECD. Som eneste land vil USA på ministermøtet i Paris 7. til 8. juni ikke gi tilslutning til en slutterklæring som sier det samme om frihandel som OECD alltid har gjort.

 • OECD forventer lavere vekst i 2016

  Veksten i verdensøkonomien ligger an til å bli på tre prosent i 2016, litt lavere enn tidligere anslått, melder Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD). – Risikoen for finansiell ustabilitet er betydelig, varsler organisasjonen.

  Laster Twitter-innhold
OECD, organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling, presenterer en midlertidig vurdering for de store økonomiene, inkludert utsikter for G7-landene og Kina. Visesjeføkonom, Jørgen Elmeskov, presenterer tallene.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no