Betew i NOKAS-saken
Foto: Hansen, Alf Ove / NTB scanpix

Nokas-ranerne

Oppsummert

5. april 2004 ble NOKAS (Norsk Kontantservice) i Stavanger brutalt ranet for over 57 millioner kroner. En politimann, Arne Sigve Klungland, ble drept av ranerne. 13 menn ble dømt til 4 til 18 års fengsel.

 • Nokas-raner dømt for smugling

  Nokas-dømte Alf Henrik Christensen er i Aust-Agder tingrett dømt til 5 års fengsel for å ha vært med på å smugle 122 kilo hasj fra Danmark til Norge i august i fjor. Han ble frifunnet for å ha medvirket til forsøk på å smugle 50 kilo hasj juli 2019.

 • Kan bli fri

  Kjell Alrich Schumann, som drepte en politimann fra Flekkefjord under Nokas-ranet i Stavanger i 2004, kan være en fri mann om en drøy uke. Det skjer dersom han ikke får forlenget forvaring og prøvetid, skriver avisen Glåmdalen.

  Kjell Alrich Schumann
  Foto: Eirik Gjesdal / NRK
 • David Toska prøveløslatt

  Hovedmannen bak NOKAS-ranet, David Toska er prøveløslatt for første gang, men 42-åringen får ikke møte noen fra ranslaget. I 2004 tok ranslaget seg inn i Norsk Kontantservice i Stavanger, og fikk med seg 57,4 millioner kroner.

 • Nokas-dømd er tiltalt igjen

  Nokas-dømde Metkel Betew og tolv andre menn står tiltalt for drapsforsøk, narkotikainnførsel og ransplanar på Gardermoen. Betew blei dømt til 16 års forvaring for NOKAS-ranet i Stavanger i 2004, men blei lauslaten i oktober 2014.

 • David Toska soner hjemme

  Toska er overført til hjemmesoning i Bergen, skriver VG. Han er underlagt flere vilkår, og har blant annet ikke lov til å ha kontakt med andre i Nokasranslaget. 41-åringen ble dømt til 20 års fengsel i Høyesterett.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no