Hopp til innhold
Malala Yousafzai og Kailash Satyarthi mottar Nobels fredspris
Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Nobels fredspris 2014

Oppsummert

Menneskerettsforkjemperne Malala Yousafzai (17) fra Pakistan og Kailash Satyarthi (60) fra India mottok Nobels fredspris for 2014 i Oslo den 10. desember. De får prisen for kampen for barns rett til utdanning og for kampen mot barnearbeid.

  • - Kritikkverdig saksbehandling

    – Å definere denne saken som åpenbart grunnløs, er helt klart feil. Jeg har jobbet med asylsaker i 30 år og aldri opplevd lignende, sier advokat Dag Holmen til Dagbladet. Holmen er forsvarer for meksikaneren som forstyrret Nobel-seremonien den 10.desember.

  • Mener asylsøknad var grunnløs

    UDI har avslått Cortes' asylsøknad som åpenbar grunnløs. Dermed kunne han sendes ut av landet, selv om han har klaget på vedtaket. Mandag morgen fikk UDI overlevert 1.200 underskrifter som krever at Cortes får bli i Norge.

  • Salas sendt ut

    Mexicaneren Adán Cortés Salas, som stormet Nobelseremonien i Oslo rådhus, er sendt ut av Norge med et Lufthansa-fly fra Gardermoen med destinasjon videre til Mexico city. Salas' advokat Dag Holmen forsøkte å stanse uttransporteringen i forkant.

Innholdet som lå her kan ikke vises.
Malala reiser
nobelkonsert2
Meksikaneren som tok seg opp på scenen under fredsprisseremonien forteller i kveld hvor enkelt det var komme seg inn i Oslo Rådhus. Ifølge 20-åringen spurte ingen ham om legitimasjon. I dag skjerpet Oslo-politiet sikkerheten rundt Nobel-arrangementene.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no