Hopp til innhold
Indiske barn med plakater
Foto: Diptendu DUTTA / AFP

Barnearbeid

Oppsummert

Det er rundt 200 millioner barnearbeidere i verden, og mange av dem er slaver. Bare i India er 28 millioner barn i arbeid.

 • Barnearbeid avslørt på fabrikk i USA som leverte til Hyundai

  Barn ned i tolvårsalderen jobbet på en fabrikk i Alabama i USA for en underleverandør til bilprodusenten Hyundai, opplyser politiet.

  Fabrikken drives av Smart Alabama LLC. Hyundai sier i en uttalelse at de ikke vil tolerere ulovlige arbeidsforhold hos en underleverandør.

  Smart sier på sin side at de bruker bemanningsbyråer og ikke var klar over at noen av arbeiderne var så unge.

  Reuters ble kjent med arbeidsforholdene da en ung jente fra en migrantfamilie i Alabama ble meldt savnet.

  Jenta, som fyller 14 i juli, og hennes brødre på 12 og 15 år, jobbet alle på fabrikken. De gikk ikke på skole. Barnas far bekrefter dette overfor Reuters. Den savnede jenta ble funnet.

 • Drastisk økning i barnearbeid

  Redd Barna melder om drastisk økning i antall barn som blir tvunget ut på gaten i hovedstaden Beirut for å jobbe. Sammenlignet med 346 saker i hele 2020, ble det registrert 306 tilfeller av barnearbeid første halvår i år. Organisasjonen melder om barn ned i femårsalderen som blir slått av andre barn og utsatt for hundeangrep når de må ut på gatene for å selge bensin på svartebørsen. De samler også skrapmetall og plast mens de prøver å tjene penger til familiene sine. Redd Barna etterlyser akutte tiltak for å sikre de mest sårbare familienene i Libanon, skriver de i en pressemelding.

 • Økning i barnearbeid

  Etter at skoler stengte ned under koronapandemien har antallet barn som må jobbe økt. Det gjelder særlig barn i alderen fem til elleve år, skriver Arab News.

  I følge en rapport fra UNICEF og ILO, ble minst 8,4 millioner flere barn tvunget til å jobbe i fjor. Verden opplever dermed den første økningen i barnearbeid på flere år.

  Barn arbeider ved oljeraffineri i Aleppo
  Foto: Bakr Alkasem / AFP
 • Ett av ti barn i barnearbeid

  Verden har, for første gang på to tiår, hatt en oppgang i antall barn som er tvunget ut i barnearbeid. Koronapandemien kan gjøre ting stadig verre, advarer FN.

  I en felles rapport fra Den internasjonale arbeidsorganisasjonen ILO og Unicef heter det at antall barnearbeidere i verden ved starten av 2020 var 160 millioner. Dette var 8,4 millioner flere enn for bare fire år siden.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no