NRK Meny
Kamper i Nagorno-Karabakh i Aserbejdjan 2. april 2016
Foto: REUTERS TV / Reuters

Nagorno-Karabakh

Oppsummert

Det brøt ut harde kamper i den omstridte aserbajdsjanske regionen Nagorno-Karabakh i begynnelsen av april. Enklaven har vært kontrollert av armenskstøttede opprørere siden 1994, men aserbajdjanske styrker forsøker nå å ta kontroll.

 • Armenia vurderer anerkjennelse

  Armenia vurderer å formelt anerkjenne utbryterrepublikken Nagorno-Karabakh som selvstendig stat. Det vil i så fall ikke vil bli sett på med blide øyne i Aserbajdsjan. Den siste måneden er minst 110 mennesker drept i Nagorno-Karabakh, melder AFP.

 • To drepne i Nagorno Karabakh

  To soldatar frå den armenskstøtta hæren i utbrytarrepublikken Nagorno-Karabakh er drepne i eit aserbajdsjansk angrep i dag tidleg, opplyser forsvarsdepartementet i Nagorni Karabakh. Det har vore roleg i området dei siste par vekene.

 • To døde etter kamper i Aserbajdsjan

  Kampene fortsetter i den aserbajdsjanske regionen Nagorno-Karabakh, til tross for at en våpenhvile mellom Aserbajdsjan og Armenia ble inngått tirsdag. Fredag ble det meldt om to døde, noe som høyner dødstallene i konflikten til 92, melder AFP.

 • - Våpenkvile ser ut til å halde

  Den ferske våpenkvileavtalen mellom Aserbajdsjan og utbrytarrepublikken Nagorno-Karabakh ser førebels ut til å halde, seier ein amerikansk tenestemann til Reuters. Over 100 menneske er drepne i kampar dei siste dagane.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no