El Paso skytter
Foto: Courtesy Of Ktsm 9 / AFP

Massedrap i El Paso

Oppsummert

22 personer ble drept på et kjøpesenter i El Paso, Texas da en væpnet mann skjøt på besøkende 3. august 2019. Minst 26 personer ble skadet. Gjerningsmannen sier målet var å drepe meksikanere i grensebyen.

 • Erkjente ikke skyld

  21-åringen som drepte 22 personer på et kjøpesenter i El Paso i Texas 3. august, erkjente ikke skyld etter tiltalen da han torsdag møtte i retten første gang. Patrick Crusius har ifølge politiet tilstått å ha vært ute etter mexicanere.

 • Mexico ønsker ikke henrettelse

  Mexicos president Andres Manuel Lopez Obrador sier at landet ikke ønsker at El Paso-skytteren som drepte 22 mennesker, inkludert åtte meksikanere, skal bli henrettet. Obrador sier også at Mexico vurderer å be USA om å få han utlevert, melder AFP.

 • Utsetter film etter masseskyting

  Den statiriske thrilleren «The Hunt», med Hillary Swank i en av rollene, er utsatt på ubestemt tid av Universal Pictures. Filmen har fått kritikk i kjølvannet av to masseskytinger i de amerikanske byene El Paso og Dayton. I filmens handling jakter en elite på vanlige amerikanere slik man jakter på dyr, og kritikere mener at den er med på å øke splittelsen i folket. Det melder DR.

 • Skytter gikk etter meksikanere

  Den 21 år gamle gjerningsmannen bak El Paso-angrepet skal etter å ha overgitt seg ha innrømmet at han bevisst gikk etter meksikanere. Det skriver nyhetsbyrået AP.

Etterforsker El Paso-massakre som terrorangrep

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no