Hopp til innhold
El Paso skytter
Foto: Courtesy Of Ktsm 9 / AFP

Massedrap i El Paso

Oppsummert

22 personer ble drept på et kjøpesenter i El Paso, Texas da en væpnet mann skjøt på besøkende 3. august 2019. Minst 26 personer ble skadet. Gjerningsmannen sier målet var å drepe meksikanere i grensebyen.

 • Erkjente ikke skyld

  21-åringen som drepte 22 personer på et kjøpesenter i El Paso i Texas 3. august, erkjente ikke skyld etter tiltalen da han torsdag møtte i retten første gang. Patrick Crusius har ifølge politiet tilstått å ha vært ute etter mexicanere.

 • Mexico ønsker ikke henrettelse

  Mexicos president Andres Manuel Lopez Obrador sier at landet ikke ønsker at El Paso-skytteren som drepte 22 mennesker, inkludert åtte meksikanere, skal bli henrettet. Obrador sier også at Mexico vurderer å be USA om å få han utlevert, melder AFP.

 • Utsetter film etter masseskyting

  Den statiriske thrilleren «The Hunt», med Hillary Swank i en av rollene, er utsatt på ubestemt tid av Universal Pictures. Filmen har fått kritikk i kjølvannet av to masseskytinger i de amerikanske byene El Paso og Dayton. I filmens handling jakter en elite på vanlige amerikanere slik man jakter på dyr, og kritikere mener at den er med på å øke splittelsen i folket. Det melder DR.

 • Skytter gikk etter meksikanere

  Den 21 år gamle gjerningsmannen bak El Paso-angrepet skal etter å ha overgitt seg ha innrømmet at han bevisst gikk etter meksikanere. Det skriver nyhetsbyrået AP.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no