Hopp til innhold
Skyting bislett
Foto: Runar Henriksen Jørstad

Mann drept av politiet på Bislett

Oppsummert

En 33-årig mann ble 9. november 2021 skutt og drept av politiet på Bislett i Oslo. Vitner sier at mannen løp med en kniv etter en kvinne. Politiet forsøkte å kjøre ned mannen, før de skjøt ham flere ganger. En politibetjent ble skadd i hendelsen.

 • Klager på henleggelse etter politiskyting

  Det er sendt en klage til Riksadvokaten etter at Spesialenheten for politisaker henla politiskytingen på Bislett i november i fjor.

  Klagen kommer fra bistandsadvokaten til en av de pårørende til mannen som ble skutt av politiet og senere døde.

  – Etterlatte mener det var feil å henlegge saken og stiller også spørsmål ved habiliteten i Spesialenhetens etterforskning, sier bistandsadvokat Andrea Wisløff:

  – Det er basert på at Spesialenhetens hovedetterforsker er samboer med politiets innsatsleder på oppdraget og det er opplysninger som etterlatte har fått gjennom en utenforstående tredjepart i etterkant. Og det har ikke vært kjent for etterlatte tidligere og det er anført at det er forhold som er egnet til å svekke tilliten til upartiskheten til spesialenheten i etterforskningen, sier Wisløff.

  Spesialenheten opplyser at de har vurdert habiliteten i denne saken. De mener det ikke har vært noe problem siden innsatslederen som er hovedetterforskerens samboer, kom til stedet etter den aktuelle hendelsen, og han derfor ikke var omfattet av etterforskingen.

 • Knivdramaet på Bislett: – Politiet gjorde ikke noe galt

  Spesialenheten har konkludert i etterforskningen av to tjenestepersoner. Saken er henlagt.

  Spesialenheten mener at politiet befant seg i en nødvergesituasjon da skuddene ble avfyrt, og at bruken av skytevåpen var nødvendig og forsvarlig, skriver Spesialenheten for politisaker i en pressemelding.

 • Bislett-saken er ferdig etterforsket av Spesialenheten

  Spesialenheten for politisaker har nå etterforsket ferdig saken der en 33 år gammel mann ble skutt av politiet på Bislett og senere døde i november i fjor.

  En rekke vitner er avhørt, og blant annet obduksjonsrapporten samt tekniske undersøkelser fra Kripos er lagt til grunn.

  To tjenestemenn har status som mistenkt og Spesialenheten har etterforsket om disse har gjort noe galt i tjenesten.

  Det er uvisst når Spesialenheten vil komme med en konklusjon i saken.

  Skyting Bislett
  Foto: Even Bjøringsøy Johnsen / Even Bjøringsøy Johnsen
 • Skadet politimann skrevet ut

  Politimannen som ble angrepet med kniv på Bislett i Oslo i november, er skrevet ut av sykehus. Det opplyser Oslo-politiet. Mannen var lenge innlagt med omfattende skader, og han er fortsatt under behandling av helsevesenet.

  Angrepet skjedde da en politipatrulje forsøkte å stanse en mann i 30-årene som oppførte seg truende med kniv mot forbipasserende. Han ble skutt av politiet og døde senere av skadene.

 • Politimann fortsatt på sykehus

  Politimannen som ble angrepet med kniv på Bislett i Oslo tidligere denne måneden, er fortsatt innlagt på sykehus med omfattende skader.

  Politimannen er operert flere ganger, og det er for tidlig å si hvilke konsekvenser skadene vil få.

  Angrepet skjedde da en politipatrulje forsøkte å stanse en mann i 30-årene som oppførte seg truende med kniv mot forbipasserende. Han ble skutt av politiet og døde senere av skadene.

Oppretter tilsynssak etter at mann ble skutt på Bislett

Mann skutt og drept av politiet – permisjonen begynte for ett døgn siden

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no