Skyting bislett
Foto: Runar Henriksen Jørstad

Mann drept av politiet på Bislett

Oppsummert

En 33-årig mann ble 9. november 2021 skutt og drept av politiet på Bislett i Oslo. Vitner sier at mannen løp med en kniv etter en kvinne. Politiet forsøkte å kjøre ned mannen, før de skjøt ham flere ganger. En politibetjent ble skadd i hendelsen.

 • Politimann fortsatt på sykehus

  Politimannen som ble angrepet med kniv på Bislett i Oslo tidligere denne måneden, er fortsatt innlagt på sykehus med omfattende skader.

  Politimannen er operert flere ganger, og det er for tidlig å si hvilke konsekvenser skadene vil få.

  Angrepet skjedde da en politipatrulje forsøkte å stanse en mann i 30-årene som oppførte seg truende med kniv mot forbipasserende. Han ble skutt av politiet og døde senere av skadene.

 • Har danna seg eit godt bilete

  Spesialeininga for politisaker, som etterforskar hendinga der ein mann vart skoten og drepen av politiet på Bislett i Oslo, har danna seg eit godt bilete av kva som skjedde.

  Det seier etterforskingsleiar Alexander Fotland Iversen til NRK.

  – Det er uvisst når vi vil komme med ein konklusjon. Vi ventar framleis på rapportar frå tekniske undersøkingar, så det er difor vanskeleg å anslå eit tidspunkt, seier Iversen.

  Han fortel at dei har gjort ei rekkje avhøyr og at det har kome inn fortløpande informasjon. Han kan ikkje gå i detaljar på kva bevismateriale som er sikra, men stadfestar at det er teke beslag i politiets våpen og at det er sikra fleire videoar av hendinga.

  Spesialeininga for politisaker har etterforskingsplikt i saker der personar dør eller blir skadd som følgje av politiets handlingar. Dette skjer uavhengig om det er grunn til mistanke om at politiet har gjort noko straffbart, eller ikkje.

  Dei to politifolka som var involvert har status som mistenkt.

 • Bislett-saken:– Døde av skuddskader

  Den 33 år gamle mannen som ble skutt av politiet på Bislett i Oslo tirsdag, døde av skuddskadene, viser foreløpig obduksjonsrapport.

  – Jeg kan ikke gå nærmere inn på innholdet i rapporten eller antall avfyrte skudd. Det er noe vår etterforskning vil belyse nærmere, sier etterforskningsleder ved Spesialenheten for politisaker Alexander Fotland Iversen til Dagbladet.

  Politiet jobber videre med vitneavhør, sier han til avisa.

  – Vi jobber fortløpende med vitneavhør. Vi venter også på rapporter fra Kripos, som har bistått med det krimtekniske.

  (NTB)

 • Holdt minnestund for avdød 33-åring

  Fredag kveld var det minnestund for 33-åringen som tirsdag ble drept av politiet på Bislett. Det var Tsjetsjensk diaspora som sto for minnestunden, som fant sted på Ryen. 33-åringen ble skutt etter at han truet folk med kniv og angrep politiet.

 • Bistandsadvokat om Bislett-saken

  Andrea Wisløff er oppnevnt som bistandsadvokat for familien til mannen som ble skutt og drept av politiet på Bislett. Hun representerte mannen da han ble dømt til tvungent psykisk helsevern i 2020.

  – Familien har mange ubesvarte spørsmål som de ønsker svar på, sier Wisløff. De ønsker spesielt å vite mer om hvilken behandling han har fått fra helsevesenet.

  Wisløff sier at det er for tidlig å uttale seg om politiets arbeid. Hun har enda ikke fått innsyn i dokumenter knyttet til saken, og sier dette blir neste steg.

Oppretter tilsynssak etter at mann ble skutt på Bislett

Mann skutt og drept av politiet – permisjonen begynte for ett døgn siden

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no