Malala på Fredssenteret
Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Malala Yousafzai besøker Oslo

Oppsummert

Pakistanske Malala Yousufzai (16) kom til Oslo sent fredag kveld. Under besøket skal hun også møte statsminister Erna Solberg og kronprins Haakon.

 • Malala og Sharif takket hverandre

  – Jeg setter pris på alt du har gjort for familien min, sa Malala til Pakistans statsminister Nawaz Sharif da de hilste på hverandre i Oslo i formiddag. Sharif svarte med å skryte av Malalas innsats.

  Malala og statsminister i Pakistan Nawaz Sharif tek farvel ved heisen på Oslo Plaza etter at det første offisielle møtet mellom dei to er over.
 • Malala kommer til Oslo

  Fredsprisvinner Malala Yousafzai kommer til Oslo neste uke for å delta på toppmøtet om utdanning, opplyser statsminister Erna Solberg. Malala Yousafzai mottok i fjor Nobels fredspris for sin kamp for at jenter skal få gå på skolen.

  Laster Twitter-innhold
 • – Sikkerheten verre enn noen gang

  – Vi vurderte å flytte hjem, men myndighetene ville ikke tillate det, sier Malalas far Ziauddin Yousafzai til NTB søndag. Han sier at sikkerheten i Pakistan er verre enn noen gang. Den konstante trusselen fra Taliban og sikkerhetsnivået i Pakistan gjør at familien blir boende i Birmingham i England.

 • – Fortjener ikke fredsprisen ennå

  – Jeg er glad mennesker fortsatt mener at jeg burde få prisen, men jeg føler at jeg må gjøre mer, sier Malala under en pressekonferanse på Oslosenteret for Fred og Menneskerettigheter. Hun forteller at hennes mål er at alle barn i verden skal gå på skole.

  Malala besøker Fredssenteret
  Foto: Philip Lote / NRK
Malala og statsminister i Pakistan Nawaz Sharif tek farvel ved heisen på Oslo Plaza etter at det første offisielle møtet mellom dei to er over.
Malala besøker Røde Kors i Hausmanns gate i Oslo.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no